Sponsors

Positiviteit, behulpzaamheid en zelfstandigheid.

22 mei 2020 1:00


Positiviteit, behulpzaamheid en zelfstandigheid zijn de woorden die in mij op komen als ik denk aan de afgelopen weken op Sportpark de Munsterman in Silvolde.

Het kabinet maakte een aantal weken terug bekend dat het weer mocht. Dat wat altijd zo normaal was, was nu opeens bijzonder.

De jongere jeugd mocht weer vol aan de bak terwijl de spelers boven de 12 jaar dit mochten doen op gepaste afstand. 

Vanaf het moment dat bekend werd gemaakt dat het we de velden weer mochten betreden merkte je positiviteit.  

Coördinatoren, trainers en leiders waren allemaal bereid om te helpen. Ook alle andere vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om het voor elkaar te krijgen dat onze jeugdleden weer kunnen voetballen. 

De behulpzaamheid kwam van alle kanten. Roulatietrainingen werden voorbereid en gegeven door verschillende trainers. Niet altijd even makkelijk een 1,5 meter training maar het wordt geweldig uitgevoerd. 

Door te trainen met de gehele lichting zie je dat, welke kwaliteit je ook hebt, iedereen samen gaat. Je kan natuurlijk veel voetbalkwaliteiten hebben, maar ook andere kwaliteiten zijn van groot belang: ben je sociaal, flexibel en ben je bereid elkaar te helpen? Kwaliteiten die in alle lichtingen in overvloed te zien waren de afgelopen weken. 

Ook zelfstandigheid is een belangrijk kernwoord gebleken. Ouders mogen het sportpark niet betreden en vooral bij de jongste jeugd was dit even spannend. 

Maar is dat zo slecht? Ik denk zelf van niet. Je ziet de zenuwachtige koppies om de hoek kijken om te zien of er bekende gezichten aanwezig zijn. Gelukkig stonden daar altijd de positieve trainers of de blije gezichten van andere bekende spelertjes in de mooiste tenuetjes. 

Eventjes zelfstandig, eventjes niet langs de lijn naar papa of mama rennen maar een uur lang zelfstandig trainen onder toeziend ook van onze toptrainers, geweldig! 

Positiviteit, behulpzaamheid en zelfstandigheid. Je ziet het de laatste weken allemaal op Sportpark de Munsterman en dat is genieten! 

positiviteit.jpg

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!