Sponsors

De 3e ronde; wat hebben we weer genoten! (Champions League JO11/13&MO13)

20 maart 2021 20:15


Het wedstrijdschema van vandaag stond eigenlijk vorige week al op het programma, maar die speelronde werd helaas afgelast.
Ik hoor je denken “afgelast? Hoe dan?”

Daarvoor neem ik je mee terug naar vrijdagavond 12 maart, circa 18.15 uur. Nadat het eerst begon te druppelen, regende het daarna behoorlijk… en dan hebben we het niet over druppelen en regenen in de vorm van neerslag, maar afmeldingen! Afmeldingen van spelers van Barcelona, het team van coaches Stan/Wendy/Bas. En dat resulteerde in druppels op het voorhoofd, onder de oksels en in de bilnaad bij de technische staf van Barcelona. Al snel hadden zij in de gaten dat het met deze sterk uitgedunde selectie waarschijnlijk niet goed zou gaan komen in de kraker tegen Liverpool welke de volgende ochtend op het programma stond. Coach Wendy appte even later o.a. “zijn de velden nog niet te slecht” en “wedstrijd gaat niet door!”.
Zo veel regen was er nog niet gevallen, dus de trainers/coaches van de overige teams vonden haar maar een roepende in de woestijn.
Maar toen de volgende ochtend om 08:16 uur het bericht “Helaas, het gaat niet door! Dit is te slecht!!” met daarbij foto’s  van blank staande velden in de groepsapp binnenkwam, wisten we het zeker; coach Wendy had al haar magische (/duistere) krachten ingezet; vrijdagnacht/zaterdagochtend hadden grote stapels donkere wolken en enorme regenbuien zich op wel zeer onverklaarbare en mysterieuze wijze zeer lokaal verzameld boven Sportpark De Munsterman en aldaar een enorm waterballet veroorzaakt.

Gevolg: de velden op De Munsterman toonden grote gelijkenissen met zwembad de Paasberg.

Daar waar op de velden in Terborg op deze bewuste zaterdag o.a. de Coronacup 2.0 gewoon doorgang kon vinden, werd er een dikke streep gezet door de op De Munsterman geplande wedstrijden.
En die dikke streep door het wedstrijdprogramma resulteerde ook binnen in Huize Duif tot een flinke onweersbui kan ik jullie zeggen!
Julian geloofde niet dat de velden te slecht waren om op te voetballen en besloot zelf poolshoogte te gaan nemen. Zoals op onderstaande foto te zien is, viel het volgens hem allemaal wel mee…

Maar helaas pindakaas; vorige week zaterdag dus niet de wei in. En da’s enorm balen!

20-03-2021.jpg


Maar goed, de week is weer voorbij gevlogen. Inmiddels is het alweer zaterdag, de mooiste dag van de week!

De organisatie van het CL-toernooi had besloten het volledige speelschema één week door te schuiven, en zo stonden dus de vorige week afgelaste wedstrijden vandaag op de rol.

Vader-zoon clashes; geen unicum in het professionele voetbal.

Maar dat bij de CL-topper van vandaag de trainer/coach van beide elftallen bij de tegenstander een zoon treft, dat lijkt me toch zelden te zijn voor gekomen.

Beide zonen zijn er giga op gebrand om hun vaders een mega slechte zaterdag te bezorgen door hen een flinke tik uit te delen. Stijn, de zoon van Juventus-trainer Maikel, zal zich vandaag als PSG-speler nog extra het snot voor de ogen werken om zijn vader pootje te lichten, en Onne zal zich als Juve-speler de benen uit het lijf rennen en er een paar in willen prikken om (niet alleen vandaag dan ben ik bang) een lange neus naar Duif Sr te kunnen trekken.

Ja, het leven van een (trainende) vader gaat niet altijd over rozen...

en dan tref ik over 14 dagen op de slotdag van dit CL-toernooi ook nog eens die andere draak van mij in het shirt van (huidig koploper) Real Madrid!

Beide zonen heb ik deze week maar eens flink duidelijk proberen te maken: een puike prestatie zal voor hen zo maar eens kunnen resulteren in 6 weken krukken en 10 weken vloeibaar voedsel,,,

Ze leken overigens niet erg onder de indruk van mijn potje psychologische oorlogvoering.....

 

Kort voor de aftrap werd onze technische staf tijdens het koppen-tellen onaangenaam verrast.
Na 3 hertellingen was de conclusie toch echt: van de 14-koppige selectie bleken er maar 12 aanwezig te zijn. Twee spelers waren tot onze verbazing niet van de partij, dit terwijl we toch echt geen afmeldingen hadden ontvangen…
Met dus slechts 1 i.p.v. 3 wissels begonnen we om 10.30 uur aan de zo op voorhand al extra zware dobber tegen “De Oude Dame” uit Turijn.

Maar of dat nog niet erg genoeg was… na slechts een paar minuten spelen viel ook nog eens Stijn geblesseerd uit; en die baalde me een potje als een stekker… uitgerekend in de wedstrijd tegen zijn vader…

Zo begonnen we dus met een hoop

20-03-2021-1.jpg

aan deze wedstrijd.


Na 5 minuten spelen was het geluk aan onze zijde; een bekeken doelpoging van Sven H. plofte via bovenkant-lat achter het doel van goalie Sam. Daar kwamen we goed weg!

Kort hierna, om precies te zijn om zeven minuten over half elf, was er nog een momentje van geluk;  
de vogels op Sportpark de Munsterman namen het fluiten even over van de mannen in zwart…
ja ja, het was zover; de start van de astronomische lente!!!

Je weet wel, lente; dat je weer met blote voeten lekker op een naaktslak kan trappen!

Bijna was er ook nog een derde geluksmomentje; met een flinke afstandspoeier leek Kay de 1-0 op het scorebord te zetten. Maar helaas hield doelman Hidde het Juve-doel met een knappe redding schoon…
Uit de tegenaanval stond Youssef ineens oog in oog met onze goalie Sam. Sam snoepte de bal van Youssef af, waardoor het nog altijd 0-0 bleef.
We stonden aardig onder druk, maar wisten er in de eerste helft af en toe wel gevaarlijk uit te komen.
Kay was met een schot met zijn rechter nog dicht bij een treffer, maar wederom bracht Hidde redding.

Niet voor het eerst deze ochtend kwam Youssef er weer eens doorheen. Met lange passen was hij op weg naar ons doel. Maar onze linksback Tess zette haar turbo er even op en wist na een indrukwekkende sprint de bal nog net voor de voet van Youssef weg te tikken, waarna er slechts een corner restte voor Juve.
Toen even later doelman Sam wederom 1:1 met Youssef redding bracht, en onze verdedigers bekroop mij het gevoel dat hun gevaarlijkste speler vandaag geen doel ging treffen!
Maar helaas, kort hierna was het na een bekeken puntertje van dienst voet alsnog 0-1.

Dit was tevens de ruststand. In de rust boden een aantal spelers zichzelf aan als wissel voor de 2e helft.

Maar dat zat er gezien de lege reserve bank niet in. En dus stonden dezelfde elf spelers na rust met hun tong nog op de schoenen aan de aftrap van de 2e helft.

Dat de pap bij een aantal aardig op was, was zichtbaar merkbaar.
Toch ging een ieder knap door! Aan de inzet lag het absoluut niet, maar helaas keken we na een vlotte counter van Juve tegen een 0-2 achterstand aan, nadat Luc koelbloedig bleef in de afronding.

Zelf met “betonvoetbal” konden we de schade niet verder beperken vandaag.
Na wederom een snelle Juve aanval lag de bal voor de 3e keer vandaag achter (de uitstekend keepende) Sam. Dit na een lange bal van Juve-goalie Hidde op de rappe Onne, die verder opstoomde over de rechterflank en de bal nog net door wist te tikken naar de vrijstaande Nathnael voordat Willem hem omver kegelde. De scheidsrechter paste de voordeelregel toe, waarna Nathnael onze doelman knap uitkapte en de 4-0 binnen schoot.

In de slotseconden van de wedstrijd was Luite nog dicht bij een, op basis van de door de PSG-spelers getoonde ijver en inzet, verdiende eretreffer. Maar helaas schoot hij rakelings over.

En zo incasseerden we een ruime 0-4 nederlaag.
Maar ondanks deze nederlaag zijn we toch super trots op onze spelers, welke de kop geen seconde lieten hangen! Daar hebben wij van


20-03-2021-2.jpg

 

Tot zaterdag allemaal! Dan staat speelronde 4 van 5 op het programma, hetgeen op basis van de 3 afgelopen weken weer een waar spektakelstuk beloofd te gaan worden!

En omdat koploper Real Madrid vandaag onderuit ging tegen Bayern München, kan het ook qua klassement nog alle kanten op!!!

Hieronder de tussenstand na speelronde 3:

Team

Punten

Real Madrid FC

6

Barcelona

6

Bayern München

4

Juventus

4

Liverpool

3

PSG

3

 

Op naar volgende week!

#ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek #ZinAn #d’ran!

 

O ja, natuurlijk zijn er ook weer foto's gemaakt:   camera.png

 

Delen

Lees meer over:
Champions league

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!