Sponsors

Zaterdag 28-05-2022: JO11-1 kampioen zonder zelf te spelen!

19 juni 2022 10:45


Zaterdag 28 mei jl. was een bijzondere dag…
JO11-1 kampioen zonder zelf te spelen!

Zoals razende reporter Frank H. te S. al eerder schreef in zijn wedstrijdverslag:
na de klinkende 0-9 zege in onze laatste competitiewedstrijd van 2021/2022 (Fase4) op woensdagavond 25 mei te Lievelde tegen Erix/KSV JO11-1 namen wij plaats in de wachtkamer…

Zou FC Winterwijk er op de allerlaatste speeldag in slagen te stunten door punten af te snoepen van onze enige resterende concurrent voor de titel, zijnde FC Dinxperlo JO11-2?
Voor de aftrap van deze wedstrijd stonden wij 2 punten voor op FC Dinxperlo, maar wel met 1 wedstrijd meer gespeeld.

 

Helaas konden slechts een letterlijk handje vol spelers afreizen naar Winterswijk om live aanwezig te zijn en de spelers van FC Winterswijk vooruit te schreeuwen op weg naar onze kers op de taart van toch al een geslaagd seizoen.
Deze zaterdag na Hemelvaart waren meerdere spelers een weekendje weg/afwezig en was een aantal ook ballenjongen bij het Internationaal Toernooi te Terborg (dit was ook de reden dat wij al woensdagavond onze laatste competitiewedstrijd hadden gespeeld).
Samen met trainer Ben en assistent-trainer Edgar en ouders Koen/Chantal namen onze 5 toppers (Bas, Noah, Ruben, Sven en Thijmen) gespannen plaats op de tribune van het hoofdveld van FC Winterswijk. Via de groepsapp werd het thuisfront op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen op Sportpark Jaspers te Winterswijk.

Vanaf het eerste fluitsignaal (10.45 uur) nam Winterswijk verrassend genoeg direct de overhand. schoot een bal op de lat, maar na zo’n 20 minuten spelen was het nog altijd 0-0… en zo bleef het voor zowel de live aanwezige toeschouwers als het thuisfront nagelbijtend spannend!

Nadat we met de schrik vrij waren gekomen omdat ook FC Dinxperlo de lat trof, was daar om 11:12 uur het heugelijke appje van Edgar:  1-0 FC Winterswijk!

Helaas was de aluminium dwarsligger voor ons nog een keer een dwarsligger, en zo gingen we ondanks het grote overwicht van FC Winterswijk de rust in met slechts een zeer magere (en bloedstollend spannende) 1-0 voorsprong.

Ondergetekende opperde in de groepsapp om een slaapmiddeltje in de ranja van FC Dinxperlo te deponeren J
Met geen nagels meer op de vingers namen de boys na rust weer plaats op de tribune;
Come on FC Winterswijk! !!
Na rust bleef Edgar maar appen, gelukkig met voor ons als nagelbijtende en ijsberende thuisblijvers telkens zeer aangename berichten: na het “2-0” berichtje om 11.34 uur bleef het maar doelpunten regenen #pling#pling#pling#pling#pling: daar kwam resp. de 3-0, 4-0, 5-0, 6-0 en 7-0 binnen via de app. Met tussendoor ook nog een filmpje van de wave welke rondging op de tribune van Sportpark Jaspers. 7-0 was tevens de eindstand, en ja.. zo geschiedde het….
Zonder zelf te spelen werd onze J011-1 kampioen!!!

verslag1.jpg

 

video2.jpg

Uiteraard jammer de titel niet met de kicks aan te behalen.

Geen door het dolle heen, met het shirt over het hoofd en beide armen in de lucht, rondrennende en hossende kids. Geen van blijdschap en trots bungelende tranen op de wangen van ouders, geen spuitende kinder-champagne flessen, geen platte wagen door de straten van Terborg en Silvolde…
Maar uiteraard was er wel enorme blijdschap! De groepsapp ontplofte werkelijk!

Om toch nog 1x samen te komen met deze groep geweldige kids en ouders (de mega-gezellige seizoensafsluiting hadden we zoals jullie eerder konden lezen al op 14 mei bij Huize Gosselink gehad) besloten we om op maandag 30 mei een wedstrijdje “ouders/broers/zussen” tegen “de kampioenen” te doen.  


Voor de aftrap hesen onze toppers zich nog 1x in het mooie wedstrijdtenue, zodat onze huisfotografe Jessy dit kampioensteam voor de eeuwigheid vast kon leggen op de gevoelige plaat!

 

Na de fotoshoot verzorgden de spelers de warming-up.
Poh, dat was al best afzien voor enkele ouders, dat beloofde nog wat voor de wedstrijd J

 

Het werd een leuke en gezellige potje voetbal. Een aantal vaders/moeders/broers&zussen toonden

over een flinke dosis inzet en/of voetbal-skills te beschikken.
Stevige familiaire duels werden niet geschuwd… (een aantal had zo te zien nog een appeltje te schillen…) en trainer Ben en zijn assistenten werd het vuur ook flink aan de schenen gelegd.

Maar er werd binnen de krijtlijnen ook flink geouwehoerd en ook veel gelachen.

Zoals Theo Reitsma zou zeggen: “Dit is een goed stel hoor”

 

Beeldmateriaal: onze fotografe Jessy (Harmsen) schoot ook weer eens flink raak (waarvoor wederom dank!!!) Voor haar beeldmateriaal zie  hier

 Na afloop mochten de spelers ter afsluiting de “technische staf” flink onder vuur nemen…

verslag2.jpg  verslag3.jpg

 

En zoals je rechts op deze foto kunt zien werden de rollen ook nog even omgedraaid…

verslag4.jpg

 

Onne was het haasje… een ongekend hard precisie schot van trainer Ben zorgde ervoor dat Onne zo’n 24-uur met een “Derbysstar” afdruk op zijn gat liep JJJ

Toppers, allen bedankt voor een super mooi seizoen! Bekroont met een verdiend kampioenschap!

verslag5.jpg


Op naar seizoen 2022-2023. Het merendeel wederom in de JO11-1; Stan, Sven en Onne in de JO13-2. Allemaal veel succes en vooral heel veel (voetbal)plezier!!! #MetPlezierNaarResultaat

#ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!