Scheidsrechter

Heggeler, P.H.H. ten

Accommodatie

Onbekend

Nadat dit duel eerder afgelast was, stond deze wedstrijd voor vandaag op het schema. Om 14:00 uur werd er afgetrapt tegen de lokale voetbalclub op sportpark ’t Asterloo te Rekken. Voorafgaand aan de wedstrijd verbleef Rekken op een 3de en Terborg op een 4de plek in de rangschikking van de 4de klasse C. Daarnaast staat Terborg er goed op in de tweede periode, genoeg voorwaarden voor een boeiend duel. Dit werd het ook.

In de openingsfase kwam Rekken er een paar keer snel uit via de rappe vleugelspelers. Terborg wist deze aanvallen echter te neutraliseren dankzij goed optreden van de verdediging. Rekken loerde vooral op de counter en Terborg wilde zoals gebruikelijk voetballend het initiatief nemen. In de 11de minuut werd Rekken voor het eerst echt gevaarlijk door een inzet van dichtbij. Gijs wist deze bal echter te pareren met een scherpe reflex. Rekken creëerde vooral de kansen door de nummer 9 te zoeken die het spel naar de vleugels verlegde. Dankzij goed verdedigend werk en gebrek aan scherpte viel de goal aan Rekkense zijde niet. Voetballend bleef Terborg de betere maar in echte kansen resulteerde dit niet. Totdat Terborg in de 42ste minuut een aanval opzette over de rechterkant, iedereen inclusief de keeper miste de voorzet waarna Cas de bal goed binnen hield. Hij bezorgde de bal vervolgens bij Rik. Rik maakte optimaal gebruik van de ruimte en verschalkte de keeper met een bekeken balletje. 0-1 Terborg. Dankzij dit doelpunt zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 0-1 tussenstand.

Duidelijk was dat Rekken de 2de helft moest komen en minder op de counter kon loeren. Hierdoor ontstond er gelijk meer ruimte voor de aanval van Terborg. Een eerste gevaarlijke aanval van Terborg werd nog afgefloten wegens buitenspel van Jesse. De 2de diepe bal leverde wel gelijk wat op. Jesse ging 1-op-1 met de keeper en werd onreglementair gestopt, dit resulteerde in een penalty en rood voor de keeper. De keeper kon het veld ruimen en een veldspeler pakte de handschoenen op. Rik pakte de bal op en zelfverzekerd werd deze kans verzilverd. 0-2 en 10 tegen 11. Goede vooruitzichten voor Terborg. Rekken liet het er echter niet bij zitten en schakelde een tandje bij. Dit resulteerde vooral in veel felle duels en klutssituaties, deze felheid kwam het voetbal zeker niet ten goede. Rekken wist zich terug te knokken wat in 1-2 resulteerde na 13 minuten spelen in de 2de helft. In het daaropvolgende kwartier had Terborg het betere van het spel en was het wachten op een eventuele 1-3. Na een goede aanval van Terborg via Jesse en Tim hield de keeper van Rekken de bal met meer geluk dan wijsheid uit zijn doel, waardoor 1-2 de tussenstand bleef. Op basis van inzet wist Rekken kleine kansjes te creëren wat resulteerde in enkele corners. Uit één van deze afgeslagen corners ramde #11 van Rekken de bal binnen, 2-2. Na een kleine 70 minuten spelen mocht Delano zijn opwachting maken ten koste van Jesse. Beide ploegen spelen om te winnen en kregen nog een grote kans maar Onur verijdelde de poging van Rekken goed en Tim kopte van dichtbij helaas over waardoor het 2-2 bleef.  In de laatste minuut viel Thijs na corrigerend werk geblesseerd uit. Jeroen kwam hiervoor het veld in.

Al met al is 2-2 een terechte uitslag toch voelt het aan Terborgse zijde wel als 2 verloren punten door de lange 10 tegen 11 situatie en 0-2 voorsprong. De jongens mogen echter weer een punt toevoegen aan het totaal en gaan met 23 punten en op een verdiende 4de plek de winterstop in. Een klasse prestatie die na de winterstop een vervolg moet krijgen met als eerste de thuiswedstrijd op 24-01 tegen Vios.