JO11-3; wat was het vandaag een ultra-spannend potje voetbal!

Datum

19 september 2020 9:45

Accommodatie

Onbekend

Na de monsteroverwinning van afgelopen zaterdag (0-11 winst) stond vandaag de 2e competitieprogramma op het programma.

Op Sportpark De Munsterman namen onze toppers het op tegen DZC’68 JO11-9.

Jorn moest helaas verstek laten gaan, en Berkay en Taamer speelden mee bij de JO11-4.
Zo stonden we met 1 wissel aan de aftrap.

We begonnen goed aan de wedstrijd.
Na een paar minuten spelen stond Dieke ineens oog-in-oog met de doelvrouw van DZC’68.

De keepster kwam uit en verkleinde haar doel zo goed en wist een treffer van Dieke te voorkomen.

Direct uit de tegenstoot nam DZC’68 ons doel onder schot, maar keeper Siem tikte de bal met een katachtige reflex knap uit de rechter onderhoek.

In de 7e minuut was het Sven die de openingstreffer voor zijn rekening nam.
DZC’68 verdedigde slordig uit, Sven pikte de bal gretig in en schoot de 1-0 binnen.

Aan het eind van het eerste kwart was Anouk dicht de bij 2-0. Na een voorzet van Sven draaide zij goed weg bij de tegenstander en schoot op doel. Helaas bracht de keeper redding.

Time out; 1-0.

Kort na de time-out probeerde Stan de bal op links te openen naar Jurre.
Een speler van DZC’68 doorzag dit, kwam er tussen en stond zo ineens vogelvrij voor Siem.
Dit keer was de uitstekend keepende Siem kansloos; 1-1.

Nadat er goed druk op de verdediging van DZC’68 werd gezet, veroverde Sven de bal en legde deze goed af op Onne. Helaas zeilde het schot van Onne net over het doel.
Zo bleef het vooralsnog 1-1.

Hierna kakte de boel aan onze kant ineens een beetje in. Uit een dodelijke counter scoorde DZC’68 de een harde onhoudbare schuiver de 1-2. We waren duidelijk de weg even kwijt, want nadat we amper met de ogen hadden geknipperd lag de 1-3 er ook al in.

Eymen was na een solo nog wel kort bij de aansluitingstreffer, maar de doelvrouw wist met een knappe redding Eymen van het scoren af te houden.
Net voor het rustsignaal liepen we nog meer schade op. Te veel balverlies werd door de tegenstander afgestraft en zo gingen we rusten met een (onnodige) 1-4 achterstand.

In de tweede helft nam Eymen de plaats van Siem in onder de lat.
Trainer Stan zette de boel in de rust weer even op scherp, hetgeen na een matige periode aan het eind van de eerste helft ff nodig was.

Een paar minuten na rust reageerde Dieke alert op een matige uittrap. Zij snoepte de bal af en leek op weg te zijn naar de 2-4. Helaas tikte ze de bal net naast.
Nog geen 30 seconden laten zwaaiden haar (en onze) armen alsnog de lucht in; nadat Dieke de bal wederom van de tegenstander af mocht snoepte, tikte ze de bal dankbaar binnen; 2-4.

Hiermee leek het geloof / de spirit ineens weer terug te zijn in ons team.
Zoals ze bij de JO11-1 zeggen “zat het gas ineens weer goed op de lollie”!

Gijs verdedigde goed & scherp, passte de bal diep langs de lijn op Onne.
Onne stoomde als een hogesnelheidstrein op over de rechter flank en legde het balletje perfect breed op spits Dieke. Helaas sprong de bal van haar voet af. Maar goed, ook voor onze Dieke Martens kan het niet altijd raak zijn…

Een paar minuten later scoorden we alsnog de 3-4,  en dat was er 1-tje “uit het boekje”.

Na een goede opbouw van achteruit, legde Sven breed op Onne. Op spurtte door over rechts en zag vanuit zijn linker ooghoek Dieke al voor het vijandige doel staan loeren. Onne legde de bal goed voor, waarna Dieke de bal beheerst binnen schoot; 3-4!

En zo was de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. De aanwezige toeschouwers zaten weer op het puntje van de tribunebanken!

Twee minuten later trokken we de stand weer gelijk.
Siem veroverde de bal op het middenveld en passte de bal naar Sven. Sven nam de bal ineens goed mee en poeierde de bal diagonaal hoog in de touwen: 4-4!!!
Reden voor de DZC-spelers onderling om spontaan van goalie te wisselen…

Bijna leek DZC’68 ons eigenhandig aan de 5-4 voorsprong te helpen.
Een schot (/voorzet?) van Sven werd bijna door een DZC-68-verdedigster achter haar eigen doelman getikt. Helaas voor ons wist hun doelman de bal nog net van de lijn te plukken. Zo bleef het 4-4.

Na een enorme solo nam Sven het vijandige doel nog maar eens onder vuur.
Helaas wist de keeper redding te brengen. In 1e instantie liet de keeper de bal nog even glippen en zag Dieke bijna kans hier een voordeeltje uit te slaan. Maar de keeper slaagde er in 2e instantie de bal net voor de voeten van Dieke weg te plukken.

20 minuten na rust kwamen we op een 5-4 voorsprong.
Sven pikte de bal op, passeerde een tegenstander door zijn lichaam goed te gebruiken en schoot ons met een hard diagonaal schot op een 5-4 voorsprong.

Lang konden we niet genieten van deze voorsprong. Bij een intrap van DZC’68 stonden we een beetje te slapen (of nog na te genieten van de knap behaalde voorsprong na een 1-4 ruststand). De tegenstander mocht vrij indribbelen en van afstand de gelijkmaker binnenschieten: 5-5.

Toen DZC’68 kort voor tijd vanuit een counter ook nog eens de 5-6 scoorde, leken we toch tegen een onnodige nederlaag te gaan oplopen.

De mouwen werden nog 1 keer opgestroopt.
Gijs was met een kanonskogel van afstand dicht bij een treffer, maar de goalie keerde zijn inzet.
Sven, Anouk en Dieke waren vervolgens ook dicht bij de gelijkmaker, maar ook bij hun pogingen was de doelman een te grote sta in de weg.

Gelukkig volgde de dik verdiende gelijkmaker toch nog.
Wederom trof Sven met een hard diagonaal schot doel.
Bijna plukte een verdedigster zijn schot nog met haar hand uit de bovenhoek, maar het schot van Sven was dusdanig hard dat de bal alsnog in de bovenhoek in de touwen verdween: 6-6!

Met het laatste fluitsignaal van de scheids kwam er een einde aan een bloedstollend spannende

2e helft. Eindstand: 6-6.
Toen ik vervolgens met klotsende okseltjes om me heen keek, zag ik dat de spanning een aantal familieleden ook bijna te veel was geworden; ze hoefden nog net niet aan de monitor….
Een aantal van hen zat zo verstijfd van de spanning op de tribune, dat ik later vandaag nog maar eens ga kijken denk ik om er zeker van te zijn dat ze nog wel van hun plek zijn gekomen…

Wat een lekker wedstrijdje!

Op naar zaterdag, dan spelen we om 08.3 0 uur uit in ’s Heerenberg tegen FC Bergh JO11-2.