Sponsors

De aftrap!

Champions League JO11/JO13/MO13

-

Champions League JO11 / JO13 / MO13

Datum

27 februari 2021 9:00

Accommodatie

Onbekend

Nadat de mix-teams afgelopen zaterdag kennis hadden gemaakt tijden de eerste (en tevens laatste) training, was het vanochtend dan zo ver;
de aftrap van het prestigieuze Champions League-bal voor de JO11/13&M013!

Kosten nog moeite werden gespaard door de organisatie; waarvoor hulde!
Zo werd o.a. de  “crème de la crème" onder het scheids- en grensrechtersgillde ingevlogen (dank toppers!), en werden ook de andere randvoorwaarden uitmuntend ingevuld. Of het nu gaat om de tenues, de materialen, de velden, koffie en ranja; aan werkelijk alles was gedacht!
Er werd zelf succesvol een lijntje gelegd met de weergoden; wat een heerlijk voetbalweertje!


Zoals vorige week in de berichten op social media te lezen was zijn er 6 mix-teams samengesteld en werden ook vrijwilligers (trainers/coaches/leiders etc.) verdeeld over de teams.

Samen met leider Rick P. werd ik als trainer/coach gekoppeld aan PSG (Paris Saint-Germain).

Ik denk dat de organisatie voor dit team een Franse coach zocht, en tussen ons Achterhoekers met “Duvigneau” daarmee het dichtst in de buurt kwam, terwijl het enige Franse aan mij mijn vader is; die heet Frans…
(“Frans” zei Frans in het Frans tegen Frans, “is Frans in het Fans ook Frans?” “Nee” zei Frans in het Frans tegen Frans, “Frans is in het Frans François”)

Na de kennismakingstraining van afgelopen week (waarop toch nog 6 spelers van onze 17-koppige selectie ontbraken) hadden Rick en ik er zin in. En toen onze technische staf afgelopen week ook nog eens met Martijn werd uitgebreid, waren we er helemaal klaar voor!

Toen wij vanochtend kort voor aanvang uiterst relaxed aankwamen op Sportpark de Munsterman sloeg de twijfel toch even toe…. Hadden we het dan toch onderschat en wellicht dus te licht opgevat? Daar rechtsachter op veld 2 ging het me er een potje bloedserieus aan toe zeg…
Een veld  bezaaid met pionnen en geheimzinnig overleg in de dug-out door de technische staf, half weggedoken achter hun tactiekbord (naar horen zeggen had men erop aangedrongen een besloten training te willen afwerken, maar die eis werd niet ingewilligd).
Opgelucht haalde ik adem toen ik dichterbij kwam en zag dat het de technische staf van Liverpool betrof, gelukkig niet onze tegenstander van vandaag….

IMG_3911.JPG


 Toen om 10.00 uur ook alle spelers waren gearriveerd, vertrok ieder team naar zijn/haar veld om zich daar verder voor te bereiden op hun wedstrijd.

Zo gingen wij met onze toppers naar veld 3, waar de kraker “Bayern München – PSG” gespeeld ging worden. Een prachtig affiche, maar ook de wedstrijden op de overige velden mochten er zijn: Liverpool tegen Real Madrid en Juventus tegen FC Barcelona!

Over het wedstrijdverloop van die 2 wedstrijden & wat er allemaal exact heeft afgespeeld op die velden, dat kan ik jullie helaas niets vertellen. Ik kan jullie alleen de uitslagen meegeven: Real Madrid legde Liverpool met 0-3 over de knie en Juventus verloor met 3-7 van FC Barcelona (waarbij ik vernam dat de uitslag toch een enigszins vertekend beeld geeft…).

Zelf stond ik als trainer/coach aan de krijtlijn (uiteraard net iets buiten het geoorloofde vak) om onze toppers waar mogelijk bij te staan tijdens onze kraker. Drie spelers ontbraken, waardoor we de klus met 14 spelers mochten gaan klaren  #d’ran
Maar oei, wat hadden we het de eerste helft zwaar!  Voor 7 spelers was het dan ook de eerste keer op een groot veld… en niet alleen het veld was meer dan 200% groter dan ze normaal gewend zijn, ook het merendeel van de tegenstanders!
Aan inzet ontbrak het niet! Ook door onze jongste toppers werden de duels niet geschuwd; met opgestroopte mouwen legde iedereen echt een enorme strijdlust op de mat.
Helaas moesten we na 13 minuten spelen toch een tegentreffer incasseren.
Vanaf de linkerflank krulde de aanvaller van Bayern München de bal werkelijk prachtig in de rechterbovenhoek. Zelfs met een vliegbrevet had onze goalie Sam die bal niet uit de lucht kunnen plukken…; 1-0.

Kort hierna leek Eymen uit een vlijmscherpe counter op weg te zijn naar de 1-1. Op volle snelheid dribbelend was hij op weg naar het vijandige doel… helaas bleek een verdediger van Bayern München een ware Roadrunner te zijn, die er nog in slaagde Eymen in te halen en een treffer te voorkomen. Toen Eymen hierna in de 16 toch opzichtig in de rug en aan de grond werd gelopen, bleef het door ons toch wel verwachte fluitsignaal uit en volgde er dus geen pingel.

Toch een klein minpuntje voor de organisatie; er bleek geen VAR aanwezig te zijn….

Direct uit de tegenstoot kwam Bayern er gevaarlijk uit. Gelukkig stond goalie Sam 1 op 1 zijn mannetje, en voorkwam zo de 2-0.

Helaas werd het voor de rust alsnog 2-0; wederom was onze doelman kansloos op een prachtig schot hoog in de touwen… Als er camera’s hadden gehangen, waren de 2 treffers zeker weten in aanmerking gekomen voor “doelpunt van de week”.

Ondanks de 2-0 achterstand was de sfeer in de rust opperbest! Gelukkig is er ook in dit miljoenenbal ruimte voor de nodige dosis humor!

De tweede helft liet een wat ander spelbeeld zien. We bleven het op momenten lastig houden tegen een sterkte tegenstander (waarbij de tegenstander ook de nodige kansen kreeg), maar steeds vaker beten we van ons af. Er werd steeds beter gespeeld en dat werd beloond!

Na een mooie actie legde Willem de bal af op Bauke. Bauke kapte, en nam de bal op zijn slof.
Helaas werd zijn schot geblokt. Kay pikte de rebound op en schoot de bal lekker in de rechteronderhoek; 2-1!
Met deze aansluitingstreffer steeg ook het vertrouwen!
Kim, Luite en Bauke voerden de druk op de verdediging van Bayern flink op.

Daar waar het fluitsignaal in de 1e helft achterwege bleef, ging de bal nu wel op de stip nadat Bauke bij een verdediger over de knie werd gelegd.
Vanaf 11 meter schoot Willem koelbloedig de gelijkmaker binnen; 2-2!

 

Pingel.jpg


Hing er dan misschien toch een stunt in de lucht? Wie had dat gedacht na het zien van de 1e helft…

Na de gelijkmaker golfde het spel een beetje heen en weer; er leek een gelijkspel in de maak…
Totdat Bauke het op zijn heupen kreeg. Met een “Maradonna”-dribbel stak hij het veld over, om vervolgens een mannetje of 4 uit te kappen in de vijandige 16 en daarna de 2-3 binnen te tikken.

De voorsprong werd gekoesterd, met het mes tussen de tanden verdedigd & niet meer uit handen gegeven.
En zo werd de eerste wedstrijd onverwacht winnend afgesloten; lekker gevoel hoor die 3 punten in de pocket!!!

IMG_3902.jpg


Op naar volgende week! Dan treffen we Liverpool die ongetwijfeld getergd ten tonele zullen verschijnen na hun nederlaag van vandaag…

Tot zaterdag allemaal!!!
#ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek #ZinAn #d’ran!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!