Sponsors

eerste 3 punten in de pocket & dat smaakt naar meer!

Doesburg SC JO11-1JM

1 - 5

ST: Terborg/Silvolde JO11-1

Competitie

2e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 13

Datum

25 september 2021 9:00

Accommodatie

Sportpark Oranjesingel
Oranjesingel 22
6981GZ
DOESBURG
tel. 0313-472476

Zaterdag 19-09-2020 SC Doesburg JO11-1JM / Terborg-sc Silvolde JO11-1

Helaas hadden de eerste 3 competitiewedstrijden van dit seizoen, ondanks dat er bij vlagen leuk en goed werd gevoetbald, ons nog geen punten opgeleverd. Alles behalve klinkende cijfers dus tot nu toe, met 0 uit 3…

Maar dit deert onze toppers, waarvan het grote merendeel 1e jaars JO11-speler zijn, niet.

Ook afgelopen week werd er weer enthousiast & fanatiek getraind.
Goed gemutst en vol goede moed reisden we af richting Doesburg, voor de uitwedstrijd tegen SC Doesburg JO11-1JM. Eens kijken of daar de opwaartse lijn kon worden doorgezet, en de eerste 3 punten konden worden binnen gehengeld.

 

Tijdens de warming leek er plots nog even een kink in de kabel te komen.

De trainer van de tegenstander wendde zich tot onze technische staf met de melding dat hij helaas de beschikking had over slechts 7 spelers, en stelde voor om beiden met een mannetje minder aan de aftrap te gaan staan.
Daar hadden wij minder trek in… Bij ons was Thijmen er dan helaas niet bij vanwege een blessure (en zat Ruben ook deze zaterdagochtend zoals te doen gebruikelijk “op zien BSA”), maar met een verder complete en fitte groep hadden wij de beschikking over 10 spelers. Een potje 7 tegen 7 zou, los van het feit dat je dan niet lekker het gebruikelijke spelletje van 8 tegen 8 kunt spelen, resulteren in een onnodige extra wissel. Dus werd dit balletje door onze technische staf fijn teruggekaatst en werd de tegenstander verzocht elders een extra speler vandaan te toveren. En zo geschiedde, en dus werd er

gewoon afgetrapt met  8 tegen 8.

 

Al snel werd duidelijk dat wij de bovenliggende partij waren, al moest onze keeper Bas ons in de openingsfase nog wel even met een goede redding behoeden van een totaal onnodige achterstand.

Gelukkig stond onze puike doelman (en jongste telg van het team) weer eens zijn mannetje!
Thimo was uit een corner van Quint dicht bij de openingstreffer. Even later lukte het Sven ook net niet om vanuit een goede dieptepass de doelman van de tegenstander te verschalken.
Even later konden de armpjes dan toch voor het eerst de lucht in; Quint dribbelde in vanuit een corner, legde de bal lekker voor de pot, waarna Thimo de bal knap binnen kopte; zo kwamen we dik verdiend op een 0-1 voorsprong!

 

Time_out_1-0_voorsprong.jpg

Foto: Time out, 0-1 voorsprong

Hierna bleven onze boys de druk opvoeren. Na een actie van Stan ging diens schot via buitenkantpaal naast. Rik soleerde er even lekker op los en legde af op Quint; helaas vloog het schot van Quint net voorlangs… Zo bleef de marge helaas nog maar beperkt tot een magere 0-1 voorsprong.

Totdat we een beetje hulp uit onverwachte hoek kregen. Een matige uittrap van een verder uitstekend keepende doelman van SC Doesburg werd gretig opgepikt door Sven, die dit cadeautje wel kon waarderen en dankbaar de 0-2 binnenschoot.

Hierna regende het kansen/mogelijkheden, maar op de één of andere manier wilde de bal er maar niet in.

 

Zie deze kleine compilatie…

VideoTja, en dan weet je wel hoe laat het dan is volgens de voetbalwetten… dan weet de tegenstander zomaar uit het niet wel vaak ineens het doel te vinden. En ja hoor, het was zo laat: nadat de bal (ondanks het feit dat daar volop wordt gehamerd dit niet te doen) door het midden werd uitverdedigd ging het mis; SC Doesburg strafte dit keihard af: 1-2!

Gelukkig zorgde Sven er uiteindelijk met zijn tweede treffer voor dat we toch met een ruimere voorsprong de rust in gingen, nadat hij een steekpassje van Noa van dichtbij binnen kon tikken.

(Zie laatste fragment van de video hierboven). Ruststand: 1-3.

 

Ook na rust stond het vizier van Sven op scherp. Uit een corner, en na wat omzwervingen, rondde hij goed af en zo zorgde Sven met zijn hattrick voor een 1-4 voorsprong! (Heb je de bal wel mee naar huis genomen Sven? 😊)

Ondanks een ruim veldoverwicht werden er de 2e helft aanzienlijk minder (goede) kansen gecreëerd.

Sporadisch deelde SC Doesburg een speldenprik uit, maar slaagde er niet in een echte vuist te maken. En toen ze toch een keer echt gevaarlijk werden, was daar onze rots in de branding Bas die met een super redding een tegentreffer voorkwam.

Daar klonk, ondanks het feit dat er volgens mij nog de nodige speelminuten resteerden…, het laatste fluitsignaal. Yessss, 1-4 winst (al constateerden we later in de Voetbal.nl-app dat onze tegenstander ons nog een doelpunt cadeau had gedaan door een 1-5 eindstand te registreren).

Eerste overwinning & 3 punten in de pocket! Dat smaakt naar meer!!!

Alles_gegeven.jpg

Foto: Hard gewerkt, het vuur uit de sloffen gelopen. Top boys!

En zo’n terugreis is toch altijd (nog) leuker met een glimlach op de koppies!

Op naar zaterdag, dan spelen we (tijdens de Terborgse Kermis) om 09.45 uur thuis tegen DZC ’68 JO11-3. Locatie: Sportpark De Munsterman te Silvolde.
#D’ran #ZinAn #ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!