Sponsors

lekkûh, wederom de volle buit!!! 3x3=9

SJO Rijnland - Gelders Eiland JO11-1JM

2 - 6

ST: Terborg/Silvolde JO11-1

Competitie

2e klasse (2e fase) 02

Datum

13 november 2021 10:30

Scheidsrechter

E.D.G. Driessen

Accommodatie

Sportpark De 's Gravenwaard
's-Gravenwaard 1 A
6916KB
TOLKAMER
tel. 0316-541882

Gisteren speelden we om 10.30 uur op Sportpark De ’s Gravenwaard in Tolkamer (zo kom je nog eens ergens 😊) tegen de JO11-1 van SJO Rijnland-Gelders Eiland.

Voor de wedstrijd werd de tactiek nog even doorgenomen en gecheckt of alle afspraken helder waren

Met een ietwat uitgedunde selectie verschenen we aan de aftrap; Quint en Job S. (blessure) konden helaas niet van de partij zijn.

Het balletjes was amper aan het rollen, toen Stan al vroeg in de wedstrijd op het vijandig doel af dribbelde. Hij leek gretig op weg te zijn naar de vroege openingstreffer, maar helaas tikte hij da bal 1x net te ver voor zich uit, waardoor de keeper de bal voor zijn voeten weg kon plukken.

Lang hoefden we echter niet openingstreffer te wachten. Noah behield vanaf de rechterflank goed het overzicht en legde het balletje fijntjes breed op Stan die op zijn beurt zijn tegenstander uitkapte en de 0-1 in de touwen schoot.
Enkele minuten later was Stan weer dicht bij een treffer. Noah naam het vijandig doel onder vuur.
Hun keeper bracht redding, maar de rebound kwam voor de linker van Stan. Helaas spatte zijn schot uiteen op een tegenstander en resteerde er “slechts” een corner.
Die slingerde Stan lekker voor de pot, waarna Onne bij de 2e paal de 0-2 binnen kopte.

 

<VIDEO; bekijk hier de 0-2>

 

Uit een vliegensvlugge Zwart-Geel-Witte-counter kwam Sven ineens oog in oog met hun goalie te staan. Hun keeper kwam zijn goal  uitgestormd, verkleinde zo zijn doel goed en bracht knap redding.
Zo bleef het nog altijd 0-2, terwijl gezien de veldverhouding / het spelbeeld er al wel een grotere voorsprong op het scorebord had kunnen (/moeten) staan…

Tja… en zoals dat dan vaak gaat… Uit het niets scoorde de tegenstander zo maar ineens, totaal onnodig, de aansluitingstreffer: 1-2.

Een hoog voor de pot gegooide cornerbal plofte zo maar op de voet van een vrijstaande tegenstander, waarna de bal ineens achter Bas in het netje lag…

Maar goed, gelukkig waren onze mannen niet direct zo van hun apropos als de heren van Oranje gisterenavond...

Het gas bleef er gewoon op zitten! Nog geen minuut later stak Stan over de  linkerflank het hele veld over, helaas vloog zijn schot net rakelings voorlangs.

Even later zag Sven vanuit zijn ooghoek dat de goalie een metertje of 5 voor zien doel stond en probeerde hem met een lob te verschalken. De doelman wist zijn vingertoppen nog tegen de bal te krijgen, maar kon niet voorkomen dat de alerte Stan de rebound van dichtbij binnen kon tikken; 1-3.

 

<VIDEO; bekijk hier de 1-3>


Dit was tevens de ruststand.

Na rust trapte Noah vanaf rechts een cornerbal lekker in de vijandige doelmond.
Daar wist onze kopspecialist Rik wel raad mee; hij stond op de goede plek en knikte de 1-4 van dichtbij binnen.

 

<VIDEO; bekijk hier de 1-4>

 

Met deze ruimere voorsprong werd de focus van velen toch iets te veel verlegd naar het aanvallen; in de omschakeling was de felheid er wat af en zo kreeg de tegenstander in de 2e helft toch de nodige mogelijkheden/kansen.
Strijder Timo voorkwam met een perfecte block-sliding een tegentreffer, doelman Bas stond diverse keren zijn mannetje en Job greep een aantal keren in met solide verdedigend werk.

Noah verruimde de voorsprong naar 1-5. Met het balletje aan de voet zag hij vanaf de rechterflank dat hun doelman niet helemaal juist in zijn doel stond opgesteld en een te groot gat bij de 1e paal liet vallen. Daar wist Noah het balletje vervolgens bekeken binnen te schuiven.

Bas voorkwam met een mega-redding de 2-5. Op miraculeuze wijze wist hij een afstandspoeier over de lat te tikken.
Even later werd het alsnog 2-5. Bas bracht wederom goed redding, maar de rebound kwam voor de voeten van een tegenstander welke de 2-5 eenvoudig kon binnen tikken.

Snel werd de marge toch weer teruggebracht naar 4. De tegenstander dacht aan een snelle counter. Job stond prima opgesteld, tikte de bal naar Timo. Timo draaide open en nam het vijandige doel maar eens vanaf een metertje of 15 onder vuur. Dit schot was hun keeper iets te machtig; 2-6

 

<VIDEO; bekijk hier de 2-6>

 

Na een snelle counter van de tegenstander spurtte hun spits richting ons doel.

Bas kwam uit, verkleinde zijn doel zo goed en wierp zich als een leeuw voor de bal.
Even later voorkwam hij weer een tegentreffer. Met een katachtige redding tikte hij de bal uit de rechter bovenhoek.

Maar goed dat we niet beschikken over een compilatie van de geweldige reddingen van onze goalie Bas in de 2e helft… Want als bondscoach Van Gaal al een doelman van SC Freiburg ophaalt…, dan zouden we met grote vrees moeten vrezen voor een winterse transfer van onze doelman.

Eindstand: 2-6 overwinning! Met 9 uit 3 liggen we lekker op koers, maar de komende weken treffen we de (gezien de huidige ranglijst) zwaardere tegenstanders. “Keep up the good work boys!”

Op naar zaterdag, dan spelen we om 09.45 uur in Doetinchem tegen VIOD JO11-2JM

#D’ran #ZinAn #ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek (helaas wel minder mooi de komende week wegen het ontbreken van het publiek…)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!