Sponsors

JO11-1 sleept punt uit vuur!

VIOD JO11-2JM

5 - 5

ST: Terborg/Silvolde JO11-1

Competitie

2e klasse (2e fase) 02

Datum

20 november 2021 9:45

Scheidsrechter

S. Vermeulen

Accommodatie

Sportpark Dichteren
Sicco Mansholtweg 2
7007LJ
DOETINCHEM
tel. 0314-332090

Gisteren speelden we om 09.45 uur op Sportpark Dichteren in Doetinchem tegen de JO11-2JM van VIOD.


VIOD staat voor Vooruitgang Is Ons Doel. Nou, daar zijn de boys van onze JO11-1 dit seizoen al lekker mee bezig kunnen we wel stellen! Ook aan onze eigen slogan “Met plezier naar resultaat” geven onze boys de laatste tijd optimaal de invulling: met 9 uit 3 verschenen we aan de aftrap. 

Helaas wel met een fors uitgedunde selectie. Job S., Thijmen, Quint en Rik konden helaas niet van de partij zijn. Met het ontbreken van dit kwartet resteerden er 7; en da’s 1 te weinig voor 8 tegen 8.

Gelukkig kon ons vaste trainingsmaatje (normaliter afwezig op zaterdag i.v.m. motorcross) Ruben ons verstreken. Daarnaast haalde trainert Ben zijn warme banden met de Technische Staf van de JO9-1 aan en wist daar Ward los te weken. Zo konden we toch nog lekker doorwisselen.

We stonden amper een paar minuten binnen de krijtlijnen, toen we al tegen een 1-0 achterstand aankeken. Een tikkeltje te grote portie slapheid en gepiel aan onze kant werd door VIOD gretig en dankbaar afgestraft. Het was toen ook al wel duidelijk dat het geen “ABC-tje” zou gaan worden deze ochtend; het team van VIOD is een sterke mix van behendige en fysiek sterke spelers.

Dus was zo al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat we vandaag de mouwtjes nog wat meer op mochten gaan stropen.

Amper twee minuten later voerde Noah perfect in praktijk uit waarop was gehamerd.

Op de linkerzijde, ongeveer ter hoogte van de middenlijn, legde Noah de bal vanuit een intrap snel klaar, keek, tikte het balletje 1x aan en stuurde Sven vervolgens met een diepe bal weg.

Sven rondde koelbloedig af: 1-1!

Kort hierna kwamen we bijna op een 1-2 voorsprong. Noah bereikte Stan met een fraaie steekpass. Stan gooide er ook een lekkere steekpass uit op Sven; maar helaas prikte hij het balletje nipt voorlangs het vijandig doel.

In de 12 minuut werd het 2-1 voor VIOD. Hun “tank” (fysiek beresterke nr. 10) troefde onze boys af, veroverde de bal en legde hem af op hun behendige buitenspeler. Die liet onze goalie Bas kansloos; 2-1.

Na 15 minuten tijd voor de Time Out.
Ook direct een goede aangelegenheid om VIOD even in een ander tenue te hullen.
Hun zwart-wit-rode tenue leek toch wel akelig veel op ons nieuwe tenue..

In het wit gehuld begon VIOD aan het tweede kwart van de wedstrijd.

Een mislukte hoge voorzet (zo hoog dat er bijna sneeuw aan de bal zat) van VIOD vanaf de linkerflank zou toch bijna zomaar bij de 2e paal binnen ploffen achter Bas.. maar de bal verdween gelukkig net aan de voor ons goede kant van de paal… zo bleef de schade gelukkig beperkt tot 2-1.

Onze gastspeler Ward (JO9-1) stond op dit treetje hoger goed zijn mannetje.
Hij toonde zich fysiek sterk, en stormde op over de rechterflank om vervolgens de bal breed te tikken op Noah. Die kapte zijn tegenstander uit en nam de bal maar een lekker op zijn rechter slof.

Helaas zeilde zijn vlammende schot net hoog voorlangs.

Uit een lage strakke voorzet voor ons doel langs, leek hun spits de 3-1 eenvoudig binnen te kunnen gaan tikken. Gelukkig kwam daar Onne aan glijden, wie met zijn rechter grote teen (in dit geval een geluk dat ie hard op weg is naar het schoenmaatje 47 van zijn pa…) de bal nog net weg wist te tikken.

We hadden het lastig vandaag…
Maar gelukkig kreeg Noah het voor rust nog even op zijn heupen. Met de bal aan de voet stak hij het halve veld over. Noah zag de doelman van VIOD iets voor zijn doel staan, en schoot van afstand met een fraaie boogbal de 2-2 in de touwen.

Dit was tevens de ruststand.

20-11-2021_Rust_tijd_voor_een_tactisch_plan.jpg

Rust (2-2); de koppen bij elkaar voor een tactisch plan!

 

Na rust altijd maar even afwachten hoe scherp de boys weer aan de aftrap verschijnen…

(de eerste paar minuutjes zitten ze nog wel eens met de gedachten bij de ranja volgens mij…)

Nou, dit keer werden ze direct flink wakker geschud.
Uit de 1e aanval van VIOD werd de bal vanaf rechtsbuiten voor de pot geslingerd.

Deze voorzet was echter dusdanig scherp, dat de bal over onze goalie Bas heenvloog en op de binnenkant van de 2e paal kwam. Gelukkig was Bas al wel de les en plukte hij de bal voor de doellijn en de voeten van de spits van VIOD weg.

Zo, we waren weer begonnen! #d’ran!

Noah herhaalde het kunstje uit de 1e helft nog maar eens. Wederom legde hij een intrap vanaf links achter de laatste linie. Sven pikte de bal op en schoot de 2-3 binnen!

Even later stoof Sven over rechts langs de krijtlijn. Met een strakke voorzet probeerde hij Ruben te bereiken. Helaas was de voorzet net te diep. Ruben wist de bal nog wel voor de achterlijn binnen te houden en legde goed terug op Noah.
Die legde het balletje 1x goed voor zijn rechter en haalde flink uit. De bal was hard op weg naar de rechter kruising. Een ieder had hem al geteld…, maar met een enorme zweefduik wist hun doelman (die naar horen zeggen zo’n beetje voor het eerst keepte en niet hun vaste doelman is) op onvoorstelbare wijze de bal uit de rechter bovenhoek te tikken. Als dat gozertje zo doorgaat wordt hij de 1e mens die zonder raket naar de maan vliegt…

Even later vloog helaas een schot van Ward van een metertje of 20 ook over het vijandig doel. En zo bleef het 2-3.

Ondertussen moesten we flink aan de bak om een tegentreffer te voorkomen.
Timo en Onne gooiden zich met gevaar voor eigen leven voor de bal, en voorkwamen zo een tegentreffer. Job T. stond ook weer een goed potje te verdedigen en was voor VIOD meermaals een sta in de weg.

Helaas was daar dan toch de gelijkmaker.
Timo zat goed fel op hun dartelende, behendige linksbuiten. Die bleef na het strakke verdedigende werk op de grasmat liggen (rollen)… Onze boys waren iets te veel op die daar liggende speler gericht…, zijn eigen ploegmaatjes speelden wel vol door en scoorden de gelijkmaker; 3-3.

Even later leken we het helemaal weg te geven. In 2 minuten tijd kregen we 2 tegentreffers om de oren.
Eerst kreeg VIOD vreemd genoeg een corner (was een 100% doeltrap was…).
Deze corner resulteerde in nog een corner, waaruit VIOD de 4-3 scoorde.
Hiervan waren onze boys klaarblijkelijk wel even van slag, want een fractie later keken we tegen een 5-3 achterstand aan.

Door de plotselinge aansluitingstreffer van Sven keerde de hoop op een mooi resultaat terug in de ploeg.
Over de rechterflank stuurde Sven zichzelf diep. Hun doelman kwam uit, maar Sven wist met een flinke spurt veel eerder bij de bal te komen om vervolgens de bal met een mooie boog over de doelman bij de 2e paal in het zijnetje binnen te schieten; 5-4.


Zo was de spanning volledig terug in de wedstrijd.

Counteren was ons devies in de 2e helft. En dat deden we succesvol!

Na een mooi 1-2-tje tussen Noah en Sven schoot Sven de 5-5 binnen, hoppa!

Na nog een aantal bloedstollend spannende minuten konden de boxershorts van beide technische staffen uit de samengeknepen billen worden getrokken; eindstand na een enerverend potje voetbal: 5-5!

 

Na een 5-3 achterstand een mooi resultaat! !!

 

20-11-2021_5-5_foto_in_verslag.jpg

 

Op naar zaterdag, dan spelen we om 09.45 uur thuis op Sportpark De Munsterman tegen de JO11-1 van ZZC’20.

#D’ran #ZinAn #ZaterdagIsDeMooisteDagVanDeWeek (helaas op dit moment wel minder mooi wegens het ontbreken van het publiek…)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!