Sponsors

JO11-1 heeft de vaart er goed in!!!

GVA JO11-1

1 - 7

ST: Terborg/Silvolde JO11-1

Competitie

2e klasse (2e fase) 02

Datum

4 december 2021 8:45

Scheidsrechter

G. van Wezel

Accommodatie

Sportpark De Vijzel
Vijzelpad 11
6686BV
DOORNENBURG
tel. 0481-422394

Poh, tegenwoordig kun je als leider van een pupillenelftal wel zeggen dat je nog eens ergens komt…

Daar stonden we dan om 07.15 (!!!) uur in het pikke donker op de parkeerplaats bij v.v.T., klaar voor vertrek voor de uitwedstrijd van vandaag tegen v.v. GVA JO11-1. “Tegen wie?” hoor ik je denken.

Tegen v.v. GVA, Voetbalvereniging Gijsbrecht van Aemstel uit…Doornenburg.

Waarschijnlijk ben jij er net als ik nog nooit geweest? Voor alles geldt: eens moet de eerste keer zijn…

Dus daar gingen we. De boys zaten vanochtend langer in de auto dan dat ze het gras mochten opvreten (dit laatste was vandaag overigens niet aan te raden… niet te pruimen dat nepgras 😊)
Van “een rondje rond de kerk”-competities is tegenwoordig geen sprake meer.


Bij aankomst was het nog akelig stil op Sportpark1.jpg

De Vijzel, gelegen in de rook van Kasteel Doornenburg. Het zou toch niet zo zijn dat het
was afgelast? Gelukkig dook daar het grijze
koppie van “meneer Smid” op (makkelijk,
zo’n jas met naam 😊) Die begeleidde ons naar
de kleedkamer en sprak de voor ons o zo
welkome woorden “de koffie loopt hoor”.

Toen hij even later een vol vers kannetje koffie op de picknicktafel dropte, was deze bijna sneller leeg dan een kannetje in een 3e helft 😊

 

Helaas bleek dat de spelbegeleider van GVA de slaap helemaal nog niet uit had.

Die schitterde door afwezigheid deze ochtend.
Bij GVA had men geen vervanger voor handen (de technische van GVA bestond vanochtend met pijn en moeite uit 1 man…), dus werd deze handschoen maar opgepakt door onze Frank, die een foutloze wedstrijd floot!

De wedstrijd was nog geen 2 minuten onderweg, toen GVA voor het eerst gevaarlijk werd. Een cornerbal werd hoog ingebracht in onze doelmond en vervolgens hard op de lat gekopt. Oef, daar kwamen we goed weg.

Hierna kregen wij 2 corners op rij. De 2e corner werd door Stan strak voor de pot geslingerd. Dit resulteerde in een half kansje voor Thijmen, maar zijn inzet ging voorlangs.

Even later was Thijmen dichter bij een treffer, maar zijn schot vloog net over de dwarsligger.

Onze jongens moesten duidelijk wennen aan het kunstgrasveld.

Dan rolt het balletje toch net behoorlijk wat sneller (voor de man inspelen resulteerde een paar keer in een uit-/achterbal…), en stuitert de bal ook wat anders op dan ze gewend zijn…

In de 10e minuut opende wij de score.

Timo na een intrap vanaf rechts, passte de bal langs de lijn naar Thijmen. Die passeerde zijn tegenstander en bereikte met een lekkere “Bananenflanke” Stan bij de 2e paal, die de bal van dichtbij vogelvrij binnen mocht koppen; 0-1!

Onne bouwde op van achteruit. Dribbelde op en passte naar Stan. Die gooide er een paar lekkere acties uit, kneep naar binnen en probeerde de keeper in de korte hoek te verschalken.
De keeper doorzag dit, en wist de bal met zijn grote teen uit de rechter onderhoek te tikken.

Nadat GVA weer gevaarlijk was uit een corner, counterden wij er razendsnel uit.

Noah stoomde op over rechts. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Rik. Die bedacht zich geen seconde en haalde de trekker direct over… BAM, 0-2!

Ondertussen bleven corners het gevaarlijkste wapen van GVA, maar doeltreffend werden ze er gelukkig niet uit.

Sven was dicht bij de 0-3, maar zijn schot zeilde over de lat.
Ook Quint nam de doelman onder voer. Hun goalie slaagde er niet in de bal klemvast te pakken. Helaas kwam Sven in de rebound een teenlengte tekort om de bal erin te kunnen prikken.

Kort hierna was daar alsnog de 0-3.
De tegenstander speelde de bal zomaar bij Thijmen in de voeten.
Even een schijntrap en 1 tikkie opzij, en zo kon hij de 0-3 binnen schieten.

Thijmen leek ook de 0-4 te gaan maken. Uit een voorzet van Quint nam schoot hij met een volley snoeihard op het vijandige doel. Helaas spatte zijn inzet uiteen op de rug van hun bonkige laatste man…

Onne stuurde rechtsbuiten Thijmen weg met een bekeken steekpass. Thijmen legde de bal goed af, maar helaas lukte Sven het niet om af te ronden. Zo bleef het vooralsnog 0-3.

Op slag van rust nam Noah een intrap snel, dribbelde een paar meter op en stuurde Thijmen weg met een mooie dieptepass. Thijmen schoot hard diagonaal op doel, maar helaas vloog de bal net voorlangs.


Zo gingen we rusten met een 0-3 voorsprong.

Ondanks deze comfortabele voorsprong zette trainer/coach Ben de boel in de rust toch weer even op scherp. In de eerste helft ging het er namelijk regelmatig wat “slap” aan toe. Ff bij de les brengen/houden dus!

En hop, weer lekker de (kunst)wei in. Op naar nog 30 mooie minuten!

Kort na rust schoot Stan de 0-4 binnen.

Na een “tikkie takkie”-aanval gaf Thijmen dat bal met een perfecte strakke lage voorzet op een presenteerblaadje voor Stan, die daar dus wel raad mee wist; 0-4!
Nog geen minuut later leek Quint de 0-5 binnen te knallen, maar de doelman bracht goed redding.

GVA dacht met een schot van afstand hun 1e van vandaag te gaan maken.

Maar, ze kenden duidelijk onze doelman nog niet… “Aangenaam kennis te maken”… Bas dook de bal katachtig uit de onderhoek en hield zo zijn doel nog altijd schoon deze ochtend. Hun rechtsback kreeg even later te maken met een hongerige Stan.
Stan zette volle bak druk op de rechtsback, snoepte de bal af en legde terug op Noah.
Die haalde maar eens uit en zag zijn schot (ietwat gelukkig) door zowel de handen als benen van de doelman glippen; 0-5!


GVA wist de eer toch nog te redden. Nadat er niet “met het mes tussen de tanden” werd verdedigd kon onze puike goalie Bas de bal vanochtend toch een keer uit het netje halen; 1-5.

De boys lieten zich hierdoor echter niet van de wijs brengen.
Binnen 1 minuut bracht Rik de marge terug naar 5. Vanuit de draai nam hij de bal op zijn linker wreef en schoot de bal in de rechter onderhoek; 1-6!

 

Even later kwam Rik als winnaar uit een fysieke tweestrijd; hij liet zich het kaas niet van het brood eten. Nadat hij zijn tegenstander de baas was, passte hij op Quint. Quint passeerde zijn man en zette voor op Sven. In plaats van de bal toch ogenschijnlijk binnen te kunnen koppen, liet hij de bal op zijn bovenbeen/heup vallen… dit resulteerde in een (onbewuste) assist op Thijmen, die de bal ineens uit de lucht nam en de bal hard in de touwen knalde; 1-7!

 

De tweede helft waren de boys een stuk scherper. Op het ene tegendoelpuntje na werd er de tweede helft amper iets weggegeven. Achterin stond het weer als een huis, met op links een uitstekende spelende Job en op rechts een verdedigend solide spelende Timo die steeds vaker de middenlijn over dendert; Denzel Dumfries is er niets bij!
 

Stand-in spelbegeleider Frank keek op zijn uurwerk; einde wedstrijd!
Een mooie 1-7 overwinning!

bw.jpg

 

De 2e helft zat de “schwung” er goed in, we gingen als de brandweer!

(Leg je de tegenstander toch met een iets geruster hart het vuur aan de schenen…)


En als je de wind dan goed in de zeilen hebt de laatste  weken, en de vaart er lekker inzit… dan is er op de terugweg natuurlijk maar 1 gepast vervoermiddel 😊

pontje.jpg

 

Met 13 punten uit 5 wedstrijden is dit toch een mooi plaatje:

(al is het nog even wachten op de ons niet bekende uitslag van DZC’68 – Concordia Wehl welke ons op moment van schrijven nog niet bekend is…)

 

4.jpg

 

Op naar zaterdag, dan spelen we om 09.45 uur thuis op Sportpark De Paasberg DE kraker tegen de JO11-2 van koploper (?) DZC’68.

 

#D’ran #ZinAn #ZaterdagIsDeMoosteDagVanDeWeek

(helaas op dit moment wel minder mooi wegens het ontbreken van het publiek…, zeker als er dan zo’n kraker op het programma staat… Normaliter roep je dan “komt dat zien, komt dat zien!” Maar ja… dat zit er nu helaas niet in… Hoogwerkertje huren & gluren??? 😊)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!