Munstermanstraat 2
7064KA
SILVOLDE
tel. 0315-325512

Vandaag ontvingen wij op een gezellig druk sportpark de Munsterman de koploper Ajax Breedenbroek JO11-1. Dit team troffen we al 2x eerder seizoen, beide keren waren de punten voor Breedenbroek. Na een ruime 5-1 en nipte 4-3 nederlaag tegen Breedenbroek, kunnen we wel spreken van een zeer sterke tegenstander. Echter als je de tegenstander gaat analyseren, kom je al snel tot de conclusie dat het die dekselse Jochem de gevaarlijkste en beste speler is. Een jongen met exceptionele kwaliteiten, waar logischer wijs het hele spel aan opgehangen wordt. Hier hebben we onze jongens op geattendeerd om dit gevaar te elimineren, nu maar kijken hoe zich dit in de wedstrijd zich gaat ontvouwen.
Het begin van de wedstrijd is voor Breedenbroek en logischerwijs kwam het eerste wapenfeit dan ook van Breedenbroek. Gelukkig hebben wij met Bas een hele goede keeper in huis en bracht deze meteen knap redding. Als snel volgende de volgende actie van Jochem en weer bracht Bas redding, echter was de rebound voor het intikken 0-1. Hoe gek het ook moge klinken deed deze tegengoal ons goed, want nu moesten we flink aan de bak om resultaat te halen! Vanaf dit moment gingen we beter voetballen en wonnen we de duels, de wedstrijd kantelde. Al snel verdienden we onze eerste corner, die van rechts door Stan genomen werd. Met zijn gouden linker, slingert die de bal in de doelmond alwaar Quint goed ingelopen kwam om de voorzet achterwaarts binnen te koppen 1-1. Zie videofragment 1
Kort daarop namen Noah, Rk en Sven de goal van Ajax onder vuur echter kwamen ze niet tot scoren. Zo sloten we het 1e kwart sterk af met 1-1.

We beginnen sterk aan het 2e kwart, zo schoten wederom Noah en Sven op de vijandelijke goal echter zonder fortuin. Aan de andere kant was het Bas die weer redding bracht op een inzet van Jochem.
Nu Stan even gewisseld was, nam Quint de corners van rechts. Afgelopen woensdag hebben we op corners geoefend en al snel bleek dat de jongens de oefenstof goed hadden opgeslagen in hun hoofd. Zo was het een slim genomen corner van Quint die ons voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong bracht. Zie videofragment 2
Aan de andere kant had Bas weer een prachtige redding in huis op een dito vrije trap. Kort daarop hadden we weer een corner verdiend, wederom werd deze slim genomen door Quint. Hij tikt de bal aan dribbelt naar voren, zet voor en ziet de bal afgeslagen worden, maar weet ‘m (met enig fortuin) weer op te pikken en legt ‘m goed af op de goed gepositioneerde Noah, die de 3-1 liet aantekenen. Zie videofragment 3. De mooiste goal vandaag kwam uit een omschakel moment. Het is Noah die perfect druk zet en de bal weet te ontfutselen van Jochem en vervolgens de bal op Thijmen speelt. Thijmen zelf vloog over de zijlijn, maar hield de bal keurig binnen. Rik pikt de bal op en soleert zich een baan naar voren en geeft de bal af op Noah die ons op een 4-1 voorsprong schoot. Zie videofragment 4
Het laatste wapenfeit kwam van Thijmen, hij schoot de voorzet van Quint net over. Zie videofragment 5. Zo gaan we rusten met een dik verdiende 4-1 voorsprong, maar we zijn er nog lang niet!
We nemen  de eerste helft nog even door en zetten de jongens weer op scherp. De voorspong mag dan in cijfers wel groot zijn, maar onze tegenstander is sterk genoeg om nog goed terug te kunnen komen.

De boodschap lijkt goed over gekomen te zijn, we beginnen namelijk ijzersterk aan de 2e helft. Quint geeft van links een crossbal over de hele naar Thijmen die behendig de tegenstanders op het verkeerde been weet te zetten en Noah inspeelt. Noah neemt de bal onfortuinlijk aan, maar met een gelukje beland de bal via de kluts bij Quint die uit de draai nog een steekpass naar voren weet te toveren op Noah. In een subtiele voetbeweging weet Noah de bal voor zijn rechter klaar te leggen en had ondertussen al gezien dat de keeper te ver voor de goal stond. Met een bekeken boogbal zet Noah de 5-1 op het scorebord. Zie videofragment 6. Met een comfortabele voorsprong met een marge van 4 goals is de wedstrijd normaal gesproken wel gespeeld, alleen niet bij deze tegenstander met hun sterspeler. Om een indruk te geven waar we het dan over hebben, kun je zien in videofragment 7 daar etaleert deze Jochem even zijn klasse apart. Even later staan we weer wat onder druk en is het wederom Bas die ons in de wedstrijd houdt. Even later valt toch de 5-2 en is de marge weer 3. Kort daarop valt ook nog de 5-3. Dit konden onze mannen niet zo waarderen en al snel kwam er een antwoord van Rik. Met 7mijls laarzen stoomt die in grote passen naar voren en weet de niet al te sterke keeper met een bekeken schuiver in de linkeronderhoek te verschalken 6-3! Zie videofragment 8 Als dank wordt die meteen gewisseld door Barry ;)
Het smaakt naar meer en meer kwam er dan ook. Nadat Thijmen voor de zoveelste keer de tegenstander in de luren had gelegd, was deze het zat en haalde Thijmen onreglementair neer. De vrije trap die hieruit voortvloeide werd door Quint opgeëist. Met uiterste precisie vloog zijn kanonskogel binnenkant paal binnen 7-3! Kijk en geniet mee en zet vooral het geluid harder Zie videofragment 9
In dit 3e kwart zijn we beresterk en hadden we meer goals kunnen/ moeten maken. Zo ziet Thijmen op aangeven van Sven zijn schot paal belanden zie videofragment 10 slingert Stan een corner perfect voor, maar lopen Sven en Noah elkaar in de weg voor de afronding  zie videofragment 11 en even later heeft Sven pech dat zijn volley uit een voorzet van Quint net over vloog zie videofragment 12.
Daar waar we ze zelf nu even de kansen missen, weet Breedenbroek wel het net te vinden en maken de 7-4 (een mooi afstandsschot) en de 7-5. Ze brengen de marge weer terug op 2 en tevens is de spanning ook weer terug. Zoals al reeds eerder vermeld is de wedstrijd nog lang niet gespeeld en maken we het onszelf onnodig moeilijk. Gelukkig is het nu einde 3e kwart en kunnen we weer even op adem komen en de puntjes op de i gaan zetten. De overwinning zit er in, maar zullen we nog 1x alles moeten geven in het 4e kwart alles op alles moeten zetten om alle duels te gaan winnen.
We beginnen weer sterk, Thijmen loopt door op de rechterflank nadat die de pass van Noah had ontvangen. De voorzet van Thijmen stuitte een beetje vervelend op waardoor het voor Noah lastig werd de bal te controleren, meteen schakelde Breedenbroek om maar was het Rik die met een perfect getimede sliding deze counter vakkundig onschadelijk wist te maken. zie videofragment 13
In het 4e kwart hadden we het heel lastig, het was op gegeven moment niet mooi meer van onze zijde, maar de marge was nog altijd in ons voordeel. Zelf konden we niet echt meer en kwamen we niet meer  aan het voetballen, laat staan dat we ons eigen spel nog konden spelen. Breedenbroek zag dat ook en rook dat er wellicht nog een resultaat te halen was voor hun. Onne en Timo wisten samen er nog een aantal angels uit te halen, Bas bracht nog een aantal maal redding en Rik bracht met z’n teen nog een keer glijdend en al redding op een inzet. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd wisten Stan en Noah een eind te maken aan alle spanning. Stan nam aan de rechterkant een slimme corner zette voor, Timo diende als bliksemafleider en Noah wist ‘m binnen te tikken 8-5! zie videofragment 14
Met deze dik verdiende overwinning was driemaal inderdaad scheepsrecht voor ons vandaag.
En zo boekten we de zoveelste overwinning van het collectief dit seizoen. Iedereen had zijn aandeel vandaag en het is prachtig om te zien welke stappen we met z’n allen hebben gezet. Van een redelijk kansloze nederlaag aan het begin van het seizoen tegen Ajax, naar een dik verdiende overwinning, zo mooi kan het voetbal zijn!

Voor de prachtige foto’s van Jessy klik hier ………….