Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

zoek... SPONSORS DE JO11-1 SCHIET UIT DE STARTBLOKKEN BIJ AANVANG SEIZOEN 2022-2023

tel. 0315-325512

Vandaag stond de allereerste wedstrijd van seizoen 2022-2023 op het programma, te weten de thuiswedstrijd tegen DCS JO11-1 uit Zevenaar.
We hebben afscheid genomen van Sven, Stan en Onne, die zijn obv leeftijdsgrens doorgeschoven naar de 13-2. Onze nieuwkomers zijn Ward, Dylan, Dex en Lode. Zij zijn eerstejaars O11.
Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de uitdaging aan te gaan om 1e klasse te gaan spelen. Altijd weer even spannend, de aanvang van een nieuw seizoen. Hoe staan we er voor conditioneel en voetbaltechnisch? Kunnen we wel meekomen op dit niveau? Zo maar een aantal vragen, die gedurende het seizoen beantwoord zullen gaan worden.

Iets later dan gepland blaast scheidsrechter Willem op z’n fluitje en we beginnen geconcentreerd aan de wedstrijd, de jongens hebben er zin in. De eerste 5 minuten is het een beetje aftasten en golft het spel wat op en neer. DCS deelt de eerste speldenprikken uit, maar tot echt gevaar kwam het niet. Langzaam aan kantelt de wedstrijd in ons voordeel en gaan we serieus gas geven wat een aantal mogelijkheden opleverde. De schroom hadden we inmiddels van ons afgespeeld en het aanvalstrio Thijmen, Noah en Quint wisten elkaar feilloos te vinden en een prachtige aanval werd goed uitgespeeld waardoor Quint makkelijk de 1-0 kon binnentikken. Even later was het weer Quint die de keeper onder vuur nam, zijn inzet beland via de keeper voor de voeten van Thijmen en die aarzelde geen moment en schoot bekeken de rebound binnen 2-0. Niet veel later zetten Timo en Thijmen een 1-2 op en slingert Thijmen de bal voor, vervolgens zet Dylan voor de afvallende bal kwam voor de voeten van Dex en die vuurde een kanonskogel af, werkelijk onhoudbaar voor de keeper 3-0! Video 1 Inmiddels is Lode ook binnen de lijnen getreden en laat zich meteen gelden. Hij zet een aanval op, speelt de bal in op Thijmen, Thijmen speelt Noah in en zijn inzet beland op de buitenkant paal. Doordat Quint nu in de wissel stond, nam Timo de corner voor de verandering. Een strakke cornerbal werd panklaar op het hoofd van Lode afgeleverd en die knikt de bal geweldig binnen 4-0! Zie video 2

Einde van het 1e kwart. Wat een weelde, we zitten op rozen. Echter schuilt ‘m hier meteen het gevaar. We zullen scherp moeten blijven en hard moeten blijven werken. Zo uit het niets kan de tegenstander scoren en weer terug in de wedstrijd komen. We hebben de eerste 5 minuten gezien dat ze goed kunnen voetballen, dus we moeten alert zijn!

Het 2e kwart is inmiddels aangebroken, zoals verwacht is het DCS die meteen probeert de aansluiting te vinden. Eerst moet Ward een aanval vakkundig onschadelijk maken en kort daarop is het Bas die redding bracht op een goed afstandsschot.
Dan is het weer de beurt aan ons, Dylan stoomt op en speelt Ward in, hij rond af met een bekeken schuiver links onderin 5-0.
Even later krijgt Noah het op de heupen en soleert zich een weg naar voren en de fraaie solo actie wordt in stijl afgerond 6-0. Vanaf nu gaat het hard, Dylan schiet met links de 7-0 binnen en Noah zorgt vrijwel  direct na de aftrap met een goed schot voor de 8-0. Gelukkig voor Bas, maakt Rik hands waardoor we een vrije trap tegen kregen. Deze vrije trap werd door Bas gepareerd, zo had hij ook weer wat te doen.
Dan is de rust aangebroken en hebben we even de tijd om rustig op adem te komen. We geven alles met en voor elkaar, dit icm warm weer maakt dat deze rustpauze zeer welkom was.

In de rust bespreken we altijd even wat er goed gaat en wat er beter kan en of moet. Tevens vragen we de mannen wat ze er zelf van vinden, hoe beleven zij de wedstrijd?
Aanvallend ging het goed, we vonden veelvuldig de vrije man, de verdedigende taken was het punt wat beter moest. Niet je man laten lopen en zorgen dat ze niet van afstand kunnen schieten en de concentratie vasthouden waren de speerpunten. Ondanks dat het er al heel goed uitziet halverwege, moeten we ons beseffen dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld is.

We gaan weer fris en fruitig van start de 2e helft. Noah heeft al meteen een actie in huis en weet de vrijstaande Thijmen te vinden en die rond subtiel af 9-0. Inmiddels staat Timo wat hoger op het veld en bemoeit zich maar eens met een aanvalsopzet. Hij speelt Thijmen in, die weet op zijn beurt Noah te vinden en Noah zet de magische 10-0 op het scorebord. Video 3 In een klein moment van onachtzaamheid krijgen we een corner tegen. DCS weet de eer te redden en maakt dus de 10-1.
Op de linkerflank zet Quint volle bak druk op de tegenstander en hiermee verovert hij de bal en stuurt Lode diep, die weet beheerst af te ronden 11-1 Video 4. De marge is hiermee weer teruggebracht naar de magische 10. De Zevenaarse ban is inmiddels helemaal gebroken, maar de jongens van de ST Terborg/Silvolde kennen geen genade en merken op dat er nog veel meer te halen is. Lode behoudt overzicht en speelt de bal in op de vrijstaande Thijmen, hij hoefde de bal alleen nog maar in te tikken 12-1. Straks ging het al hard met het scoreverloop, nu gaat het nog harder! Weer is het Lode met overzicht, ditmaal stuurt hij Quint diep, die heeft een actie in huis en rond af 13-1. Video 5
Even later zet Quint voor van links en rond Thijmen tegendraads af 14-1. Video 6
Verslagen en hopeloos schiet de tegenstander de bal naar voren, deze wordt op de middenlijn opgevangen door Rik, hij kopt de bal naar voren richting Thijmen, die speelt af op Lode en Lode rond af met links 15-1. Dit was tevens einde het 3e kwart.

We beginnen aan het laatste kwart, DCS verdiend een corner, deze wordt afgeslagen en uit een razendsnelle omschakeling stoomt tank Timo met 7mijls laarzen op naar voren en weet Dylan te bereiken op rechterflank, deze trekt naar binnen en rond met zijn linker af in de korte hoek 16-1. Dylan heeft de smaak te pakken, nu vuurt hij afstandsschot van links af, de bal vliegt prachtig over keeper in de goal 17-1. Dit was het moment dat je voelt dat de 20 goals er ook inzitten, maar de tijd tikt snel weg en is inmiddels onze grootste tegenstander. Inmiddels hebben we van Rik een gelegenheidsspits gemaakt en meteen maakt hij op aangeven van Thijmen de 18-1.
Even later speelt Timo Rik in en rond Rik af met links 19-1. Dan lijkt Ward onze 20e goal voor zijn rekening te nemen, maar zijn inzet gaat via de kruising er weer uit helaas. Toch maken we de 20 vol, een prachtig afstandsschot van Thijmen belandt in linker kruising en bepaald hiermee de eindstand op maar liefst 20-1! Wat een mooie manier om je eerste wedstrijd te beginnen, één zwaluw maakt zeker nog geen zomer, maar deze prachtige overwinning pakken ze ons in ieder geval niet meer af. Maandag gaan we weer lekker trainen met z’n allen, maar voor nu wensen wij u allen een prettig weekend!