Mecking's Sportshop

Interview Abdullah Avci, kampioenstrainer Trabzonspor: "Willen Stefano Denswil graag behouden"

Vandaag om 10:00  Niet een van de drie grootmachten uit Istanbul. Maar Trabzonspor heeft zich dit seizoen verrassend tot kampioen van Turkije gekroond. Voor het eerst sinds 1984. De technische architect achter het succes is Abdullah Avci. "De stad had deze titel nodig. De organisatie binnen deze club is een groot voorbeeld voor iedereen in de wereld." meer »

Gianni Dos Santos speelt in de nieuwe Canadian Premier League: "Elke wedstrijd zit het stadion bomvol"

Gisteren om 14:00  Als voetballer droom je van een stap naar het buitenland. Maar Canada? Dat staat vast niet bovenaan het wensenlijstje. Gianni Dos Santos twijfelde geen moment en boekte een vlucht naar de andere kant van de oceaan, om voorlopig niet meer terug te keren. In Canada ging er een wereld voor hem open en op dit moment is de 23-jarige spits gelukkiger dan ooit. "Het is hier beter dan ik dacht. Ik mijn regio wonen allemaal rijke mensen. Ik zie alleen maar grote huizen." meer »

Sem Steijn wil promoveren met ADO Den Haag: "Ik vond ons dominanter dan FC Eindhoven"

Gisteren om 9:45  ADO Den Haag is volop in de race voor promotie naar de Eredivisie. Dat zou een geweldige apotheose betekenen na een seizoen vol perikelen. Financiële wanorde, zes punten in mindering, een overname van de aandelen die op de laatste dag via een andere constructie moest verlopen, de trainer die de laan werd uitgestuurd, een met duister onthulde teammanager en een ongediplomeerde trainer voor de groep. Maar over anderhalve week kunnen de geelgroenen na een jaar zomaar terugkeren in de Eredivisie. "Ik hoop dat we in de finale Heracles Almelo krijgen." meer »

Ola John in Saoedi-Arabi�: "Volgens mij worden hier wereldwijd de meeste trainers ontslagen"

18 mei 2022 16:04  Eenmalig international Ola John begon zijn carrière in Enschede. bij FC Twente. Na avonturen in Portugal, Engeland, Duitsland en Spanje is hij inmiddels neergestreken in Saoedi-Arabië. De vlugge buitenspeler vertelt in de nieuwe Over De Grens Special over zijn leven in de oliestaat. meer »

Promotiekoorts in Europa

18 mei 2022 14:00  Het is de maand van de waarheid voor veel clubs op het tweede niveau in Europa. Promotie naar het hoogste platform lonkt. We zoomen in op de promotiekoorts van de Europese toplanden. meer »

PSV op zoek naar keeper: wie zijn de transfertargets en wat biedt de jeugd?

17 mei 2022 15:00  Joël Drommel lijkt definitief aan de kant geschoven bij PSV. De goalie werd in april gepasseerd en is sindsdien niet meer teruggekeerd in het eerste elftal. Een jaar geleden betaalde PSV meer dan drie miljoen euro voor de goalie en werd hem een contract tot 2026 aangeboden, maar aan de verwachtingen kon Drommel niet voldoen. Nu is PSV op zoek naar een nieuwe doelman. meer »