Sponsors

Coronacup 2.0 speelronde 5: op weg naar de finale

22 maart 2021 20:45


Gisteren was het zo ver, de laatste speelronde in de Coronacup 2.0 en er stond nog veel op het spel. Drie teams maken nog kans op de finalewedstrijd: Spanje, Frankrijk en Italië. Elk van deze teams heeft het heft in eigen handen, want bij winst spelen zij volgende week om de denkbeeldige Coronacup 2.0.

23-03-3.jpg

Niet alleen bovenin is het spannend, ook onderin zijn de teams nog allerminst zeker welke wedstrijd zij gaan spelen. Alleen Zweden weet dat zij de verliezersfinale spelen, maar weten wel dat ze hier met goede moed naar toe willen werken. Duitsland en Engeland kunnen nog spelen voor eremetaal, dus je raadt het wel iedereen kwam vroeg en bloedfanatiek aan op Sportpark de Paasberg.

Of ja iedereen… even ontstond er lichtelijke paniek, want om 9.45 uur was coach van Duitsland, Erie Liebrand, nog niet gearriveerd. We weten dat Erie dol is op het oudereninloopuurtje, maar die was inmiddels verstreken en nog was hij niet gearriveerd. De alarmbellen gingen af, Gökhan ging te raadde of Erie zich afgelopen training dan toch afgemeld had, Jarno begon zich zorgen te maken en begon vast een doemscenario te bedenken en Leonie bedacht Erie maar eens te bellen. Op het moment dat krakend en wel de lijn opgenomen werd, bleek de stem niet alleen in de telefoon te klinken, maar kwam Erie zojuist aangelopen… het euvel wilde, buurvrouw in nood, jah wie helpt er dan niet?!

Over tot de orde van de dag: voetbal! Dennis verzorgd alvast de warming-up en laat ook de JO8, JO7 en de bijbehorende begeleiding kennis maken met het welbekende spel ‘wie is de koning(in)’. Voor- de JO9-spelers zijn de regels inmiddels al wel bekend, maar de rest had nog wel een klein beetje moeite met de regels OVERRR, AFFF & KEEPENNNN. Al snel deed een grote groep spelers mee om alvast voor de wedstrijd gekroond te worden tot koning of koningin van de dag!

Nadien met Ben even de spieren losdansen op muziek en met z’n allen rennen we richting onze coaches, die alweer klaar staan met de hesjes. Als Ben het fluitsignaal geeft, gaan de koppies op strak en wordt er fanatiek gevoetbald!

Het eerste doelpunt van de ochtend valt vandaag bij Engeland-Frankrijk. Abdullah en Jens zijn de verdediging van Frankrijk te slim af en weten het doel van Lieke te passeren. Het duurt niet lang of coach Nico heeft les bleus weer op de rit. Gijs, Noah en Melih zorgen voor de doelpunten, Ruben en Job Thuis gooien verdedigend alles in de strijd en Lieke staat haar mannetje in de goal. Al snel komt het onderonsje met coach van Italië, deze is in de pocket, nu moeten jullie het laten zien! Einduitslag: 10-3

Op het achterste veld heeft team Zweden alles op alles gezet om vandaag het eerste punt binnen te halen! Als er vrij snel achter elkaar hard gejuicht wordt, gaat heel sportpark de Paasberg er dan ook vanuit dat Duitsland voor staat, maar niets is minder waar. Coaches Kylian en Lisa hebben de messen geslepen en team Zweden wil van zich laten horen. Jesse is op dreef, maakt een geweldige actie en weet daarna ook keeper Job te passeren. Even later doet Lode de score verdubbelen door snoeihard in de goal te mikken, maar helaas voor Zweden hebben de Duitsers een sterke wisselbank. Na een lange zit mag Timo het laten zien en neemt de Duitsers mee op sleeptouw, al snel komen ze gelijk en lijken ze over Zweden heen te walsen. Maar dan wisselen beide teams hun keeper en ligt de wedstrijd weer open. Bas laat opnieuw zien niet alleen goed te kunnen keepen, maar ook een geweldige veldspeler te zijn, Lode laat als keeper zien dat hij fantastische reddingen in z’n mars heeft, Job en Quint zorgen voor een geweldig aanvalsduo bij Duitsland en Hidde weet met zijn kleine postuur toch maar weer de gekste ballen uit het doel te redden. Een prachtige wedstrijd die op en neer vliegt, met geweldige kansen, fantastisch keeperwerk en uiteindelijk zonder winnaar. Ons erelid Menze zal met een lach toegekeken hebben dat deze leuke wedstrijd in de Menzestand eindigde: 6-6!

Nog een laatste wedstrijd Italië-Spanje. Hier gaat het om het echie, een strijd om de finaleplaats, of ging het nou om de knikkers?! De Spanjaarden krijgen net voor de wedstrijd nog even een appeltje in de handen gedrukt, wat er precies in de appels zit, wil coach Leon niet kwijt, maar het dopingbureau is nog bezig met verder onderzoek. Tot die tijd mag er door team Spanje gewoon gevoetbald worden. Het duel tussen Italië en Spanje gaat vandaag hard tegen hard. Rik kent zijn taak en gaat vandaag Thijmen afstoppen, tussendoor weet hij zelf al voor de eerste Italiaanse doelpunten te zorgen en zo kijkt Italië al vrij snel op de finaleplaats uit. Tot daar na 5 minuten een slimme keeperswissel wordt gedaan. Dribbelkoning Amaniel gaat het veld in en Nora neemt de handschoenen over. De handschoenen zijn nog niet gewisseld of Amaniel heeft zijn eerste doelpunt al gescoord en een onoplettend Italië laat het bijna een tweede keer gebeuren…. Dit lijkt Italië wakker doen schudden en op volle kracht schieten ze naar voren. Er volgen de nodige doelpunten en hier en daar wordt er een speler op de grond gekegeld. Eenmaal zelfs zo hard dat Vigo de strijd voor Spanje moet staken, een bal in het gezicht en een tand armer… Italië gaat gewoon verder met scoren. Rik heeft al snel zijn hattrick te pakken en ook Tara en Dylan zijn hard hier naar op weg. Finn wil hier graag aan mee doen en vraagt wat het oplevert als hij een goal maakt. Coach Dennis is slim en beloofd 12 knikkers voor een eigen goal en 10 voor een goal bij Italië. Dit zet hem aan het denken en vol enthousiasme gaat Finn op weg om knikkers te scoren! De Spanjaarden lijken wat moe en aangeslagen en geven het in de tweede helft weg, weg finale, weg droom van de Coronacup. Einduitslag: 9-3

Een heerlijke voetbaldag was het weer, onder het genot van de lentezon met prachtig mooi voetbal. Christian schoot prachtige plaatjes van deze dag en samen maakten we er een mooi feestje van. Uiteindelijk konden de coaches vandaag alleen maar concluderen dat het een goede dag was!

Op naar volgende week, op naar de finales! Wie zal er gaan winnen, wie weet het laatste beetje eremetaal te verdienen en zal Zweden het voor elkaar krijgen om toch nog als vijfde te eindigen? Volgende week zullen we het meemaken.

 

DSC06022


Deze frisse ochtend spelen we onder het genot van een bakje koffie en een stralende zon de volgende wedstrijden:
Zweden - Frankrijk
Spanje - Duitsland
Engeland - Italië

 

Vandaag  staat er veel op het spel. Welk team kan aanhaken bij Frankrijk en Italië en welke teams gaan definitief afhaken voor de finalewedstrijd?! En niet alleen op voetballend niveau staat er veel op het spel, want door afwezigheid van Erie neemt Roel het stokje over. Een verliespartij van de Duitsers zal hem een flinke duit uit het zakje kosten…

We zijn koud begonnen of de Spanjaarden nemen al de leiding in hun confrontatie tegen Duitsland. Een prachtige solo van Thijmen en mooi samenspel met Amaniel zorgt voor de openingstreffer van laatstgenoemde. Spanje speelt als een echt team, haalt alles uit de strijd en weet zo ook snel de 2-0 te scoren. Team Duitsland gaat met man en macht de aanval in, maar naast dat het vizier nog niet helemaal scherp staat, staat ook Nora een wereldpartij te keepen, scoren lijkt vandaag niet mogelijk…

Op het veld achterop is al heel snel duidelijk dat Zweden ook vandaag weinig in te brengen heeft. Aanvalsduo Gijs en Noah zorgt voor spektakel bij Les Bleus en scoort het ene na het andere doelpunt, tot groot genoegen van coach Nico. Als even later hard gejuich van dat veld komt, blijkt team Zweden gescoord te hebben. Vaste keeper van het team, Bas, stond vandaag in het veld en liet zien ook een fijne techniek en een neusje voor de goal te hebben.

Tussen Italië en Engeland is er een ware strijd los gebarsten. Zowel op als naast het veld wordt er fanatiek deelgenomen aan het spel. Dennis schreeuwt zijn team naar voren en onder leiding van Tara, Rik en Dylan weten ze maar liefst 8 keer te scoren. Loek en Noud gooien alles in de strijd en vertonen fantastisch verdedigend werk, zodat doelman Osman een rustige morgen heeft. Göhkan probeert zijn team op de been te houden, maar na 2, 3, 4 doelpunten gaan er steeds meer koppies hangen en komen er hier en daar wat pijntjes (spontaan?!) opzetten.

IMG_0061

 

Tijd om even uit te rusten of om met alle vriendjes en vriendinnetjes even te ballen. De leiding kan even gal spuwen over de oneerlijke verdeling van teams, onterechte vrije trappen en nare overtredingen. Maar gelukkig na een slok ranja of een bak koffie, kan iedereen er weer tegenaan!

Team Duitsland gaat als een speer! Nu ze geen last meer hebben van de zon in de ogen, weten ze het doel te vinden en wordt het ene doelpunt na het andere gescoord. Job en Quint zorgen voor oorlog in de aanval, Timo zorgt voor het ballen aftroggelen van Thijmen en als zelfs Dyon z’n doelpuntje gescoord denkt te hebben, komt het team los. Hidde staat z’n mannetje in de goal en als verdediger, Sem en Djairo Miquel verstoren de opbouw van Spanje en als team stoten ze door naar een 9-9 tussenstand. Als ook de 10-9 wordt gescoord, wordt er al een kleine overwinningsdans gedaan, maar helaas… Thijmen is deze morgen niet te houden en weet de score in Spaans voordeel om te buigen! Einduitslag 11-10

Zweden krijgt in de tweede helft wat meer speelruimte van de Fransen. Dit leidt tot mooie aanvallen en keeper Finn heeft zelfs zo nu en dan even tijd om te kletsen. Helaas zorgt het niet voor veel meer Zweedse doelpunten, want ook al staat Noah in de goal. Hij scoort alsnog de nodige doelpunten. Gewoon hard en hoog vanuit zijn eigen doel. Eentje komt zelfs zo hard, dat Finn even denkt zijn hand gebroken te hebben, maar gelukkig loos alarm! Ook Lieke pikt haar doelpuntje mee en zet de eindstand van deze wedstrijd op 9-17.

 

DSC05995

 

De tweede helft is voor de Italianen iets te veel gevraagd, na de 8-0 voorsprong lijken ze het wel welletjes te vinden en krijgt Engeland ruimte om te voetballen. Gökhan coacht en motiveert zijn manschap om alles te geven en het lijkt te werken. Dex, Bob en Beaudine zetten vol in op de aanval en weten doelman Osman tweemaal te passeren. Jens staat voor de Engelsen een prachtpartij te keepen en hoeft maar een keer in het net te vissen. Op het tandvlees en met heel veel strijdlust weet Engeland de 2-1 winst in de tweede helft vast te houden, het was helaas niet genoeg voor de overwinning, maar zo gaat het team wel vol goede moed naar volgende week! Einduitslag 2-9

We zijn halverwege en we maken de stand op! Italië en Frankrijk delen de koppositie deze editie op de voet gevolgd door Spanje. Engeland heeft veel goeds vandaag laten zien en zal het volgende week Spanje proberen lastig te maken. Zweden wacht nog op de eerste punten,  maar iedere week gaat het een beetje beter en weten de spelers elkaar beter te vinden.

Jongens en meiden, het is iedere week weer genieten van het spel dat er vertoond wordt! Zet dit door en laten we er nog 3 mooie weken van maken 😊

  W1 W2 W3 W4 W5 Totaal DPV DPT
Engeland 0 3 0     3 14 29
Duitsland 3 0 0     3 32 23
Spanje 3 0 3     6 22 29
Zweden 0 0 0     0 14 32
Frankrijk 1 3 3     7 39 19
Italië 1 3 3     7 23 12

 

Klik hier voor meer foto's   camera.png
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!