Vincwijcweg 12
6941RG
DIDAM
tel. 0316-221919

Na de succesvolle eerste competitie waarin we knap vierde werden begon er na de herfstvakantie een nieuwe competitie. We waren wederom in de 4e klasse ingedeeld en kregen daarin te maken met veel andere teams. Leuk om ook tegen die ploegen een wedstrijdje te voetballen en te laten zien wat we kunnen!

De competitie begon helemaal in Tolkamer. Door een aantal afwezige spelers hadden we versterking in de vorm van Lode en Dex. De eerste helft ging het nog behoorlijk gelijk op tegen het net gepromoveerde team van Rijnland. Zij misten een aantal kansen en onze jongens scoorden wel waardoor we met een 2-5 voorsprong de rust in gingen. In de tweede helft was het verschil een stuk groter en scoorden we een aantal mooie goals. Er was sprake van een echte teamprestatie. De ene na de andere doelpuntenmaker kwam op het formulier en zo had iedereen een aandeel in onze overwinning. We scoorden zelfs nog een mooie kopgoal! De tegenstand van Rijnland was gebroken en we verlieten Tolkamer met een 4-13 overwinning en de eerste drie punten van deze ronde. Rijnland eindigde uiteindelijk op de 5e plek.

De tweede wedstrijd speelden we thuis tegen de JO11-3 van Ulft en omstreken. In de eerste competitie hadden we ze met veel moeite verslagen. Dit keer was vanaf het begin duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden. Ulft was constant in de aanval en creëerde kans na kans. Onze jongens verdedigden zo goed ze konden, maar zelf konden we de bal nauwelijks in de ploeg houden. Dit leidde tot eenrichtingsverkeer van begin- tot eindsignaal. Wonder boven wonder scoorde Ulft maar 5 goals, het hadden er ook wel 20 kunnen zijn. Wij kregen in de hele wedstrijd 4 kansen en deze gingen er allemaal in. Eindstand 4-5 dus, helaas geen punten, maar die verdienden we deze wedstrijd ook zeker niet. We hebben de hele wedstrijd 100% inzet getoond, maar zijn op kwaliteit afgetroefd door de fanatieke jongens van Ulft. Het was net als in de eerste competitie niet de meest sportieve tegenstander en het voetbal werd helaas niet altijd met de bal gespeeld. Vervelend, maar we bleven zelf goed kalm en hebben ons uitstekend gedragen in deze lastige wedstrijd. Ulft was de uiteindelijke nummer 2.

Voor de derde wedstrijd ontving OBW, vierde op de eindranglijst, ons op het sportpark in Zevenaar. Voor ons doen een late wedstrijd die pas om 11.45 begon. Het leek ook een beetje alsof ons team nog wat in de slaapstand stond de eerste helft. Soms waren we toeschouwer in onze eigen wedstrijd en daardoor net overal te laat. Tijdens de eerste time-out samen de boel weer op scherp gekregen en daarna liep t beter. We hadden een paar keer pech met enkele beslissingen en OBW maakte efficiënter gebruik van de kansen waardoor ze met een 4-3 voorsprong de rust in gingen. Het mooie aan ons team is dat iedereen meedenkt en ook vertelt wat er beter zou kunnen en daar zijn ze alleen maar beter in geworden. Met een vernieuwd aanvalsplan startten we de tweede helft en dat pakte heel goed uit. Om iedere bal werd gestreden, druk gezet, snel omgeschakeld en goed overgespeeld. Het werd 4-4, OBW kwam snel weer voor maar dat was van korte duur. We combineerden er samen op los en de voorsprong was voor ons. Om de overwinning extra glans te geven kwam er nog een doelpuntje bij en gingen we tevreden terug naar huis met een 5-7 overwinning!

Een week later was het tijd voor de thuiswedstrijd tegen Montferland. Deze tegenstander kennen we nog van de eerste competitie en destijds verloren we na een goede wedstrijd met 5-6. De warming-up was een beetje tam en traag en dit was meteen terug te zien in het eerste kwartier van de wedstrijd. We gingen de duels niet aan, waren steeds een stapje te laat en kregen geen grip op de behendige spelers van Montferland. Met de time-out stonden we dan ook al 0-4 achter. Na wat coaching en motivatie op het gebied van inzet en fanatisme gingen de jongens het veld weer in en het was meteen een wereld van verschil. We zaten overal kort op, verdedigden als leeuwen en speelden ook nog eens goed over. Dit leidde tot 2 goede goals en zo gingen we met 2-4 de rust in. De tweede helft ging erg gelijk op. Onze jongens deden enorm hun best tegen een team dat bestond uit alleen maar tweedejaars JO11 spelers, maar uiteindelijk was er toch een verschil in kwaliteit. De eindstand was 4-8, dus helaas wisten we het verschil dat in het eerste kwartier gemaakt was niet meer goed te maken. Montferland is uiteindelijk de verdiende kampioen geworden, het was dan ook het meest vaardige team waar we tegen gespeeld hebben.

De vijfde wedstrijd was duidelijk onze slechtste wedstrijd. Op het kunstgras in Varsseveld liep het voor geen meter tegen de nummer 6 van de competitie. Soms heb je van die dagen dat het gewoon niet zo lekker loopt. We lieten de tegenstanders in het wit teveel voetballen en waren erg slordig in de passing. Daarbij kwam ook nog eens dat de inzet niet goed was. Gelukkig was de tegenstander niet erg sterk dus viel de tussenstand nog mee. Desondanks moesten we de jongens wel even op scherp zetten, zowel in de time-outs als in de rust. Dat het voetballend niet lukt vandaag kunnen we weinig aan doen, de inzet moet vele malen beter. Dit pikte de jongens nog niet echt op. De wedstrijd kabbelde voort en ging gelijk op. In het laatste kwartier ging het eindelijk wat beter. Duels werden gewonnen en door samenspel werden kansen gecreëerd. Hierdoor gingen we van 2-2 naar 2-4 en wonnen we de wedstrijd. Zeer moeizaam ging het, maar uiteindelijk gelukkig wel de drie punten meegenomen. Mooi meegenomen was ook nog eens dat als uitslag 2-5 werd ingevuld. Al met al viel het best wel mee en hebben de jongens toch op basis van inzet de wedstrijd naar zich toe getrokken!

Op 3 december was het tijd voor de laatste thuiswedstrijd van 2022. In de kou namen we het op tegen de JO11-2 van Rijnland/Gelders Eiland. Deze tegenstander is onderaan geëindigd en dus mocht dit geen probleem zijn. Op de trainingen hadden we al geoefend op het samenspel, vrijlopen en het maken van een-tweetjes. Dit was in de wedstrijd goed terug te zien. We speelden goed samen, zetten de tegenstander goed onder druk en tonen een goede inzet. Toen we een behoorlijke marge hadden opgebouwd gingen er ook wat jongens op een andere positie voetballen. Toen zag je meteen het niveau naar beneden gaan. We voetbalden mee met de tegenstander en bepaalden het spel niet meer zelf. Desondanks waren we scherp voor de goal en scoorden we behoorlijk wat goals. De tegenstander kreeg achterin soms veel te veel ruimte omdat wij even een mannetje uit het oog verloren, maar tot ons geluk gingen alle vijf de kansen die ze vrij voor onze keeper hadden er niet in. 5-0 met rust en 10-0 aan het einde. De goals keurig verdeeld en een prima wedstrijd waarin we als team hebben gespeeld.

Een week later was het tijd voor de laatste wedstrijd. We speelden op een nog koudere zaterdagochtend tegen DVC in Didam, de uiteindelijke nummer 7. Vanaf het begin zaten we goed in de wedstrijd en wonnen we alle duels. We speelden prima samen en kwamen tot goede kansen. Mede door de goede keeper ging er maar eentje in en toen kwam de eeuwenoude voetbalwet om de hoek kijken. “Als je zelf niet scoort, ………” Precies, de 1-1 na een snelle uitbraak gescoord door verreweg de gevaarlijkste speler van DVC. De jongens lieten zich niet van de wijs brengen en gingen door met het creëren van kansen, maar helaas ging er ondanks mooie passes en acties maar eentje in. Slechts 1-2 voor met rust. In de rust hebben we besproken dat we soms nog steeds te lang wachten met spelen en beter moeten kijken wie er vrij staat. Dit pikte de jongens geweldig op in de tweede helft. Elke pass was ineens zuiver. Er werd bij elke aanval goed gekeken en we speelden steeds precies op het goede moment. Dit was een fijne opsteker en hierdoor kregen de ouders langs de lijn het ook weer iets warmer (Nou ja, figuurlijk dan) De ene na de andere prachtige aanval werd uitgespeeld en aanvallen over meerdere schijven zorgden meerdere keren voor grote kansen en doelpunten. Met de time-out was het ineens 1-7 en er was geen coaching nodig. “Ga zo door” is het enige wat gezegd hoefde te worden. Door wat positiewisselingen ging het in het laatste kwartier iets minder vloeiend en was de eindstand 1-10. Dit keer werd er 1-9 ingevuld en dus klopt ons doelsaldo weer nadat er in Varsseveld eentje te veel was ingevuld. ;)

Vijf overwinningen en twee nederlagen is wat er feitelijk gebeurd is deze competitie, maar los van de resultaten hebben we een prachtige competitie gehad. We hebben veel geoefend met verschillende dingen. Passen en vrijlopen, het maken van een-tweetjes, het vastzetten van de tegenstander en wennen aan andere posities. We hebben het allemaal geoefend de afgelopen periode. Alles ging steeds een stapje beter en waar het in de uitvoering nog niet altijd goed gaat zijn de intenties goed bij dit team. Alles wat we geoefend hebben kwam prachtig samen in het kwartier na rust van de laatste wedstrijd. In dit kwartier ging alles goed en deden we het echt als team. Laat dit de aanzet zijn tot een nog betere tweede seizoenshelft. Daarnaast was de sfeer binnen het team enorm goed en vormen de jongens een echt TEAM! Jongens van de JO11-2, jullie zijn toppers, ga zo door!