ARNHEM
tel. 026-4425746

(door Frank Helming en door Tom Streefkerk)

(Frank Helming)
Lang heeft de clubleiding lopen wikken en wegen wat de doen met de 11-1 van seizoen ‘22-‘23.

Uiteindelijk kwam de optie naar voren, van de gehele selectie door te schuiven naar een tussen elftal die we nog niet eerder kenden. Het nieuwe seizoen treed het elftal aan als de JO12-1 en komt uit in de eerste klasse. Hier was niet elke speler gelukkig mee, een aantal mannen keken enorm uit om naar de 13 lichting te gaan, waar de uitdaging van spelen op een groot veld op hun zou wachten. Voor deze spelers is het helaas nog even een seizoen wachten. De JO12-1 heeft de bezem door de oude staf gehaald en afscheid genomen van de oude lichting trainers en begeleiders en hebben met het vrijgekomen budget de trainers Willem vd Kemp en Thijn Helming (spelers vd JO17-1) weten te strikken. Als elftalbegeleiders zijn Tom Streefkerk en Marc Neijland aangetrokken.

Een heerlijke frisse wind door de staf, betekend voor de spelers dat ze weer vanaf 0 beginnen. Je moet laten zien wie je bent en wat je waard bent. De in het verleden verworven rechten gelden ineens niet meer. De bewijsdrang was groot, vanaf de eerste trainingen werd er goed, scherp en fanatiek getraind. Het is duidelijk dat de nieuwe heren en de spelers zelf dit jaargang bovenin mee willen gaan doen en niet slechts om des keizers baard.

Afgelopen zaterdag (2 september) was de seizoensouverture en werd onze oude bekende DZC’68 JO12-2 met een 6-3 nederlaag weer terug naar Doetinchem gestuurd💪🏻 In deze wedstrijd was het even zoeken hoe eea zou functioneren, maar al snel werden er goede voetballende fases tentoongespreid. De mannen scoren makkelijk, maar krijgen ook nog te makkelijk en dus onnodig goals tegen. Dit is een mooi aandachtspunt voor de trainingen.

Vandaag stond alweer de 2e wedstrijd van deze fase op het program. Uit in Arnhem werd er om 10:15u afgetrapt tegen VDZ JO12-3. Alvorens er überhaupt gespeeld ging worden moest natuurlijk de uitnodigende glijbaan 🛝 op sportpark ‘t Cranevelt getest worden door de voltallige selectie. Dit ging soepeltjes en was weer leuk voor de teamgeest 😀

Het 1e kwart werd al snel duidelijk dat er iets te halen viel. Toch waren het gastheren die een 1-0 voorsprong uit het niets op het scorebord wisten te zetten. Al snel werd de stand rechtgetrokken 1-1. Even later werd het ook 1-2, einde 1e kwart.

In de minipauze werden de spelers even bijgepraat over wat goed ging en wat er beter kon. Met deze aanwijzingen in de oren geknoopt werd er scherp aan het 2e kwart begonnen. De goals vielen als rijpe appelen. Dit was een hele sterke fase met als gevolg dat er een ruststand van 2-7 genoteerd kon worden. Het 3e kwart was wat gezapig, er werd aan beide kanten slechts 1x gescoord. De tegenstander kon niet en wij wilden niet echt. Ook in deze minipauze worden er nog tips gegeven en de mannen nog eenmaal opgeladen om de laatste fase nog even aan te zetten. In het totaal word en nog 6x gescoord, 5 maal aan de goede kant😉 ook deze fase was voetballend heel sterk, er werd goed gecombineerd en zelfs de driehoekjes werden weer uit de kast gehaald. Met de fantastische einduitslag van maar liefst 4-13 hebben de mannen heerlijk aan het doelsaldo gewerkt. Met een doelsaldo van 19 voor en 7 tegen voert de JO12-1 de ranglijst aan, op de voet gevolgd door SP Lochem die ook beide wedstrijden hebben gewonnen, maar een doelsaldo van +10 en vs +12 van ons.

Een goed begin is het halve werk, met de volle buit van 6 punten uit 2 wedstrijden is het in ieder geval heerlijk het weekend in gaan.

Volgende week wacht de uitwedstrijd in en tegen Westervoort. Bedankt voor het lezen en de JO12-1 wenst u allen een fijn weekend👍🏻

(Tom Streefkerk)

9 september: VDZ JO12-3 vs. JO12-1

Deze zaterdag vertrokken we vanuit een zonnig Terborg richting Arnhem voor een duel tegen VDZ. Tijdens onze rit naar Arnhem werd het steeds mistiger, we hoopten dat dit geen voorbode zou zijn van onze wedstrijd. Echter bij het betreden van het veld kreeg de zon de overhand. Bij het eerste balcontact stonden we in de volle zon.

VDZ kwam goed uit de startblokken met een iets te makkelijk weggegeven doelpunt. Het team was gelijk wakker en zorgde vrijwel gelijk voor het enige goede antwoord. Noah gaf een heerlijke bal over de verdediging heen. Lode maakte zich breed, speelde de keeper uit en kon zo mooi de 1-1 maken. Niet veel later kopte Lode bijna de 1-2 binnen uit een corner van Ward, maar de bal raakte de kruising. Het regende kansen met een schot van Timo dat maar ternauwernood gekeerd werd door de keeper. Toch konden we niet lang daarna juichen, want Noah speelde zichzelf prachtig vrij en schoot binnen vanaf links.

Het tweede kwart regende het doelpunten met een prachtig afstandsschot van Tijmen. We vermoeden dat Ward met een teennagel nog net de bal toucheerde, toch vonden wij dat Tijmen gescoord had. Noah deed vervolgens van afstand nog een poging, maar zag zijn schot gestopt, Ward wist te scoren uit de rebound. Dylan probeerde vanaf links als opkomende back ook een duit in het zakje te doen. Met een mooie loopactie en een vernietigend schot schoot hij vanaf links in de verre hoek, via de paal konden we weer een prachtig doelpunt noteren. We bleven verder uitlopen, want Tijmen schoot ook vanaf links op het doel, Noah kon de bal zo binnentikken. De laatste kans van de eerste helft ontstond door hard werken van Ward, uiteindelijk was het Tijmen die de 1-7 kon scoren.

Na rust begonnen we op dezelfde manier als aan de start van de wedstrijd, de spits van VDZ kon vrijwel alleen oprukken naar ons doel en had alle tijd om Bas te passeren. Wederom werden we na deze waarschuwing wakker. De voorhoede zette onze tegenstander goed onder druk. Lode was alert en maakte een echt spitsendoelpuntje door de bal voor de goal af te pakken en gelijk binnen te tikken. Hierna was het weer even VDZ met een mooie poging, maar Bas keepte fantastisch en wist een doelpunt te voorkomen. Uit de corner scoorde VDZ. De mooiste aanval leverde helaas geen doelpunt op Noah en Tijmen wisten elkaar goed te vinden. Uiteindelijk kreeg Dex de bal en schoot met een verwoestend hard schot op de paal. Vervolgens was het Noah die de 3-9 op zijn naam mocht zetten. Hij kreeg de bal mooi aangespeeld en scoorde door de bal links in de korte hoek naar binnen te werken.

Er werd gestrooid met mooie passes, ook al werd er soms iets te vaak gekozen voor een lange bal. Het was echter wel een lange bal die Ward kon aannemen, hij speelde zichzelf mooi vrij en scoorde wederom. Dex testte niet alleen de keeper vandaag, want met een schot op de paal en een op de lat werd ook het materiaal van VDZ goed getest. Bij een van de laatste pogingen van Dex op het doel kaatste zijn kopbal terug van de paal, hierop kon hij alsnog een welverdiend doelpunt scoren. De laatste goal was voor Noah, onze troef vanaf de linkerkant in het derde kwart. Hij stoomde op vanaf links en schoot fraai binnen.

Met twee overwinningen op rij staan we nu fier bovenaan de ranglijst. Volgende week spelen we in en tegen Westervoort, we kijken uit naar weer een nieuwe uitdaging!