Sponsors

Verslag 1e oefenwedstrijd JO19 seizoen 2017-2018

31 mei 2017 22:00

Joey Kuijer

Een aantal weken geleden kwam het fantastische nieuws dat de gehele JO17-1 (seizoen 2016-2017) komend seizoen bij elkaar blijft en door stroomt naar de JO19. Geweldig nieuws want de JO17-1 heeft een erg sterk seizoen gedraaid in de 2e klasse met een mooie 6e plaats als eindklassering en niet te vergeten een mooi toernooi in Hasselt. #kantelen

Wel vond de staf het nodig om een aankoop te doen. Jurre Eijkelkamp versterkt het team en zal per direct worden toegevoegd aan de selectie. Een selectie van 14 spelers, 2 trainers, een leider en een grensrechter die aankomend seizoen successen wil gaan behalen met de nieuwe JO19.

Vandaag is het dan zo ver, we zijn door Silvolde uitgenodigd voor een oefenwedstrijd. Helaas konden we deze wedstrijd niet beschikken over Tomas, Oktay & Serkan. Gelukkig vonden we in Jeroen, Kees en Sven goede vervangers, jongens bedankt voor het meedoen.
Nadat de opstelling bekend was gemaakt door middel van: raad de opstelling, en het doel van de wedstrijd was uitgesproken, namelijk een lekker potje voetballen waarbij vooral de opbouw van achteruit belangrijk was ging de wedstrijd van start.

We begonnen erg slap en gehaast aan de wedstrijd. Wel kwamen we op voorsprong door een paar goede doelpunten van onze spits.

Vooral belangrijk in de eerste helft was het harde werken van Cedric aan de linkerkant. Door elke keer diep te gaan en het veld goed breed te houden hield hij de verdediging van de tegenstander bezig zodat onze spits zijn gang kon gaan.

Helaas moest onze rechtsbuiten Chico de wedstrijd snel staken vanwege een blessure.

De ruststand was 0-4 voor Terborg. Toch was het nodig om in de rust een aantal wijzigingen door te voeren. Jurre werd centraal achterin gezet om de opbouw te verbeteren. Luuk speelde de tweede helft op midmid zodat er wat meer rust aan de bal kwam op het middenveld. Dit pakte allemaal prima uit. Door het goede samenspel tussen de centrale verdediging Jasper en Jurre en de rust aan de bal op het middenveld van Luuk, Jeroen & Kees werd er de tweede helft een stuk beter gevoetbald.

Goede goals werden gescoord door Jacco, Jeroen en Muratcan . Ook Siemen mocht nog een doelpunt maken. Het baltempo lag in de tweede helft een stuk hoger dan in de eerste helft, zo zorgden we er voor dat het publiek vermaakt werd.

Ook complimenten voor de 2 scheidsrechters die er voor zorgden dat de wedstrijd eerlijk en sportief verliep.

We kunnen terugkijken op een goede oefenwedstrijd en mogen gaan uitkijken naar weer een fantastisch seizoen waarbij gezelligheid en inzet op plaats 1 staan. Op naar het nieuwe seizoen als JO19-1.