Sponsors

Terborg/Silvolde JO11-1 vs DZC’68 JO11-2, een ware thriller

ST: Terborg/Silvolde JO11-1

2 - 6

DZC '68 JO11-2

Competitie

2e klasse (2e fase) 02

Datum

11 december 2021 9:45

Accommodatie

Sportpark De Paasberg (Terborg)
't Veld 20
7061DD
TERBORG
tel. 0315-340735

Vandaag stond er een ware kampioenswedstrijd op het programma t.w. de kraker tegen medekoploper DZC’68. Aangezien de reeds eerder behaalde uitslagen door deze Doetinchemmers, kunnen we spreken van een geduchte tegenstander. Zij hadden tot vandaag alles gewonnen, wij op één gelijk spel na ook, hetgeen 2 punten verschil betekent onderling. Dus er was maar 1 opdracht vandaag om het kampioenschap binnen te hengelen nl. winnen! Voor deze speciale gelegenheid zijn we op volle oorlogssterkte. Ons trainingsmaatje Ruben en de van blessure terugkomende Job S. waren ook van de partij. Want ja, hoe vaak speel je in je carrière als jeugdspeler van Terborg/Silvolde een kampioenswedstrijd? Langzaam aan druppelt de selectie binnen in de kleedkamer, DJ Sven zorgt voor de muziek vandaag. Het lijkt wel een disco, het zorgt in ieder geval voor een hoop gezelligheid en goede onderlinge sfeer zo voorafgaand aan de clash.
Door de corona maatregelen mogen er helaas geen ouders aanwezig zijn op sportpark de Paasberg, maar inventief als ouders zijn hebben ze een stukje niemandsland (net buiten het sportpark) gevonden om de wedstrijd toch op afstand te kunnen volgen, om zo hun kroost naar de overwinning te kunnen stuwen, waarvoor hulde.

DE wedstrijd van het jaar werd gefloten door Wout van Holen waarvoor dank!
We trappen af, het eerste wapenfeit is van DZC. Een prachtig schot van afstand werd door de tegenstander al geteld, maar niet door Bas. Die weet er nog een hand achter te krijgen en duwt de bal op de lat. We zijn gewaarschuwd!
Daarna is het Onne die vanaf eigen helft maar een opstoomt en het hele veld oversteekt, zijn inzet belandt net naast de goal. Kort daarop is het DZC die de score opent 0-1.Niet veel later schoot DZC net naast de goal van Bas, daar kwamen we goed weg. Het eerste kwart zit erop, DZC was de bovenliggende partij. Trainer Ben zette de boel even op scherp in deze minipauze.

De jongens komen het tweede kwart veel beter uit de startblokken. Stan stoomt via de linkerflank op en passt de bal op Noah, zijn inzet gaat net naast. Vervolgens zetten Noah en Thijmen een mooie 1-2 op, de inzet van Thijmen belandt uiteindelijk in de handen van de keeper. In deze fase zijn wij de bovenliggende partij. Zo uit het niets valt de 0-2, een voorzet van de rechterkant is lang onderweg, belandt bij de linksbuiten die de bal uit de lucht schiet. Middels een technische zeer knappe volley belandt de bal achter de kansloze Bas. Wat een goal, veel meer als applaudisseren kun je op zo’n moment niet. Onze jongens laten zich niet van de wijs brengen en gaan verder waar ze gebleven waren, nl. met goed verzorgd voetbal. Onne stuurt met een lange bal Thijmen de diepte in, die weet tot een goed schot te komen, echter zeilt die net over.
Een verzorgde opbouw door Rik, die met een slim passje Noah weet te bereiken wordt verzilverd door Noah middels een bekeken boogbal over de keeper 1-2. De aansluiting is daar, the heat is on!
Noah is op dreef, een doortastend ingrijpen van de verdediger voorkomt de gelijkmaker. Even later is het tank Timo die middels een schot uit de tweede lijn gevaar sticht. Zijn inzet gaat ook net over de lat. Het geluk is niet aan onze zijde in deze fase, maar we hebben wel de spanning en schroom van ons afgegooid. Dan fluit scheids Wout voor de rust, het tweede kwart was duidelijk voor ons. Dat biedt perspectief voor de tweede helft!

Het eerst echte wapenfeit kwam van ons. Een strak ingeschoten corner van Noah belandt in de doelmond, maar er staat niemand om de bal in te tikken. De volgende kans ontstaat ook uit een corner. Wederom neemt Noah de corner, perfect aangesneden belandt de bal op het hoofd van Rik, maar zijn kopbal gaat net naast. Op dit moment zou de gelijkmaker dik verdiend zijn, maar zoals het zo vaak gaat als je zelf niet scoort, valt de goal aan de andere kant. Zo ook nu, een mooi uitgespeelde aanval van DZC betekent de 1-3. DZC is net wat effectiever in het afronden van de kansen dan wij.
Noah zet nog een keer aan en neemt de keeper onder vuur, de keeper pareert, maar speelt de bal zo in de voeten bij Stan die hier wel raad mee weet en de 2-3 is een feit. Stan heeft de smaak te pakken en zet de bal voor op Sven, zijn inzet is net geen 3-3. Het derde kwart zit erop, wat een wedstrijd tot zover, de spanning is om te snijden!

Dan beginnen we aan het allesbeslissende vierde kwart. Al snel krijgen we een vrije trap tegen, middels een prachtig schot belandt de bal in de goal 2-4. Nu was de ban gebroken en konden we zelf weinig meer uitrichten. In deze fase hebben we het heel lastig en is DZC de betere partij. Niet veel later valt de 2-5. We krijgen zelfs nog de 2-6 om de oren, ondanks 2 knappe reddingen van Bas weet de tegenstander toch de bal nog in de goal te werken. Dan klinkt het eindsignaal, de beste heeft uiteindelijk gewonnen vandaag. We feliciteren DZC met het kampioenschap, zij zijn officieel kampioen.

Na afloop hadden enkele van onze jongens het er moeilijk mee dat het niet gelukt is om kampioen te worden. Op zich mooi om te zien hoe het leeft binnen de groep, hoe vervelend de uitslag ook is. Het karakteriseert wel onze gretige groep. Een beetje gelaten, begint de aftocht naar de kleedkamer. DJ Sven doet de muziek weer aan, de jongens gaan lekker douchen en spoelen de teleurstelling van zich af. Er wordt altijd volle bak getraind, mogen we ’s avonds niet meer trainen, dan organiseren we het gewoon in de middag. Heel mooi om te zien dat ook dan iedereen er is, het zegt alles over onze jongens en ook over de ouders. Veel trainingsarbeid maakt de spelers beter, dit zie je in de wedstrijden terug. DZC mag dan wel officieel kampioen zijn, maar wij zijn officieus kampioen.

De ‘staf’ van de JO11-1 is heel trots op de ontwikkeling die de spelers hebben doorgemaakt. O.a. de gretigheid, de harmonie, de gezelligheid en het feit dat de jongens zich goed laten coachen, maakt de JO11-1 een heel fijn team om mee samen te werken. Dat we tot de laatste wedstrijd meestrijden om kampioen te worden, is ook veelzeggend. Daarom hebben wij als staf de jongens beloond met een ware kampioensbeker met opschrift ‘onze kampioenen 2021’ Voor ons zijn ze ware kampioenen, daar doet de uitslag van vandaag helemaal niets aan af.
Daarnaast hebben we nog patatjes en wat te drinken geregeld, om de eerste seizoenshelft goed af te sluiten samen. Zo werd deze zaterdag toch nog feestend afgesloten. Rest ons nog de ouders te bedanken voor hun nimmer aflatende support, het halen van - en brengen naar - de trainingen en zeker ook het rijden naar de uitwedstrijden, het wassen van de tenues. Namens Ben, Edgar, Barry, Robert en Frank willen we iedereen bedanken voor de plezierige samenwerking dit seizoen. Op naar een leuk sportief nieuw seizoen, we hebben er alweer zin in om na de winterstop weer te knallen met z’n allen!

De prachtige foto’s van Jessy:  camera.png  

video 1: video.png

video 2: video.png

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!