TERBORG
tel. 0315-340735

Vandaag mochten wij eindelijk weer eens thuis spelen, op Sportpark de Paasberg waren we de gastheer van FC Dinxperlo.

De fusieclub FC Dinxperlo speelt in groen zwart, dus wij trokken ons NL elftal shirt aan om verwarring te voorkomen. Vandaag zijn we dus het andere oranje zullen we maar zeggen.

Op vrijdag kregen we het verzoek van Dinxperlo, of we de wedstrijd 3 kwartier later konden laten aanvangen. Reden: anders konden ze niet voldoende man op de been brengen om een 8tal te kunnen formeren. Sportief dat we zijn, hebben we dit verzoek gehonoreerd. Scheidsrechter Jasper blaast om klokslag 10:30u op z’n fluitje en we gaan van start. Dit heeft blijkbaar niet iedereen van Terborg/Silvolde in de gaten. Slaperig, dromerig, ongeïnteresseerd en gebrek aan motivatie zijn ons aandeel in het eerste kwart.

Na een paar waarschuwingen, kregen we in het eerste kwart toch de 0-1 om de oren. We waren met z’n allen aandachtig toeschouwers hoe Dinxperlo de goal maakt.

Een van de spaarzame acties was een actie met daaruit voortvloeiend een voorzet van Sven, die beland bij Quint op het hoofd, maar ziet zijn kopbal net naast gaan.

Met het inbrengen van Rik (die als wissel begon) konden we beter druk naar voren zetten, het resulteerde al snel in het creëren van een schotkans.

Het eerste kwart zit erop, het weer was een mooie afspiegeling van ons acteren op het veld deze fase. Het is wat druistig, onstuimig, afgewisseld met een zeldzame zonnestraal.

Rik stuurt Noah diep en diens schot wordt stijlvol uit de kruising getikt door de keeper. Aan de andere kant brengt Bas knap redding met z’n voeten, Wederom neemt Rik de keeper onder vuur, maar weer brengt de goalie redding op de bekeken schuiver. Hierna schieten Sven en Noah maar eens op de goal, echter zonder enige overtuiging. We gaan rusten en kijken tegen een 0-1 achterstand aan.

Willen we vandaag een rol van betekenis gaan spelen in deze wedstrijd, dan moeten we teruggrijpen naar de basisprincipes. Strijd, inzet, passie, beleving en bovenal plezier maken en uitstralen. We zijn het al heel snel met elkaar eens, we gaan er alles aan doen nu: met plezier naar resultaat zoals dat zo mooi op onze kledingtas staat😉. The battle is on!

De tweede helft gaan we voortvarend van start. Toch is het Dinxperlo die de eerste kans laat noteren, maar Bas brengt wederom redding.
Aan de andere kant brengt de keeper van Dinxperlo redding op een inzet van Rik, een corner is ons deel. Deze wordt van de rechterkant genomen door Stan, die dribbelt kort in en slingert vervolgens de bal voor in de doelmond. Rik weet te koppen, echter mist de poging helaas de juiste richting.

Zie video 1

We hebben nu al best wat kansen gehad, maar het o zo verdiende doelpunt blijft uit. De al oude voetbalwet werd ook vandaag weer van kracht: als je ‘m zelf niet maakt, dan valt die aan de andere kant. Zo geschiedde helaas ook vandaag een schot uit notabene de 2e lijn vliegt er zo maar in 0-2. Totaal onnodig en net nu we zo goed bezig waren, werd een klein onachtzaam momentje genadeloos afgestraft.

Onze mannen lieten zich gelukkig niet van de wijs brengen en gingen gewoon door met goed voetballen. Noah schiet nog maar eens, maar wederom red de keeper weer. Deze keeper is werkelijk buitenaards, normaal gesproken zouden we in deze fase zeker 4 doelpunten hebben gescoord. Pech voor ons en geluk voor Dinxperlo. Aan de andere kant brengt Bas ook weer knap redding en zorgt dat we nog in de race blijven voor een goed resultaat. Al snel komt er antwoord van ons, ditmaal doet Stan een poging om te scoren, maar zijn poging beland via de hand van de keeper op de linkerpaal.

Zie video 2

Naast dat het ons ontbeerde aan geluk, waren ook de weergoden ons niet goed gezind. Regen, veel harde wind en zelfs hagel heeft ervoor gezorgd dat we even een pauze moesten inlassen. De jongens moesten lijf en ledenmaten beschermen tegen de hagel, dit was geen doen meer. We zoeken snel even de kleedkamer op, hiermee is het derde kwart ook ten einde gekomen. Een kwart die overduidelijk voor ons was, maar dit kwam helaas niet tot uiting in de score.

Supergemotiveerd komen we weer ui de kleedkamer en direct laat Sven zich met een mooie actie gelden, maar wederom had de keeper een antwoord. Gek worden we van deze keeper, hij is er in z’n eentje verantwoordelijk voor dat Dinxperlo nog op voorsprong staat. Onze tegenstander is niet FC Dinxperlo, maar hun doelman. De jongens zetten nog maar eens aan, Sven wordt door Quint weggestuurd met een afgemeten dieptepass. In de afronding kwam weer de Dinxperlose keeper als winnaar uit de bus. Tot overmaat van ramp valt uit een ongelukkig kluts ook nog de 0-3, welke de boeken in zal gaan als een eigen doelpunt. Hoeveel pech kun je hebben in 1 wedstrijd? Dit is de vraag die telkens in ons opkomt. Het geluk is zeker niet met ons vandaag, zoveel is wel duidelijk.

Het is mooi om te zien dat we nooit hebben opgegeven en altijd zijn blijven strijden.

Een mooie voorbeeld hiervan is deze       video 3         waarbij Noah alle zeilen bijzet en er een intrap aan overhoud.

De tijd verstrijkt, als we tegen een keeper van ons eigen niveau hadden gespeeld dan hadden we wel 8 doelpunten gescoord inmiddels. De realiteit is echter anders, maar 1 doelpunt zullen we toch wel mogen maken vandaag? In de slotseconde werd de wens de vader van de gedachte en weet Noah de hatelijke 0 score op het bord te veranderen in een 1 met een mooi schot in de linkerhoek. Loon na werken zullen we maar zeggen.

Zie video 4

Met deze goal werd de einstand bepaald op ene geflatteerde 1-3. We mogen onszelf op de borst kloppen hoe we een zeer ondermaatse eerste helft hebben weten om te zetten, in een prachtige tweede helft waar werkelijk alles inzat. De gelukkigste heeft gewonnen vandaag, maar het publiek welke in grote getalen aanwezig was, heeft een prachtige wedstrijd voorgeschoteld gekregen.
We warmden ons op met een welverdiende warme douche en werden daarna in de kantine uitgenodigd door jarige Peter, de vader van Bas. Nadat we met z’n allen gezongen hadden voor Peter, trakteerde hij ons vandaag op een broodje frikandel. Zo sloten de mannen deze pechdag toch nog heel mooi af. Hartelijk dank Peter en een fijne verjaardag nog namens ons allen!